quantum banneri 2

Visma Ski Classicsin osakilpailun lähtöaika siirtyy jääkiekko-ottelun vuoksi

Kuva vuoden 2013 Jizerska50-hiihtomaratonilta. Kuva: NordicFocus

Kuva vuoden 2013 Jizerska50-hiihtomaratonilta. Kuva: NordicFocus

Visma Ski Classicsin seitsemännen osakilpailun Jizerska50:n eli Jizerska Padesatkan lähtöjä siirretään puoli tuntia eteenpäin erikoisesta syystä johtuen.

Tšekin Liberecin lähellä 18. helmikuuta käytävä hiihtomaraton televisioidaan maan televisiossa, mutta alkuperäisen suunnitelman mukainen lähtöaika osuu samaan hetkeen Pyeongchangin talviolympialaisten jääkiekkoturnauksen Tšekin ja Sveitsin välisen ottelun kanssa. 

Tapahtuman markkinoinnista vastaavan RAUL! -yhtiön David Douša kertoo, että viimevuotinen hiihtomaraton keräsi yli 1,5 miljoonaa katsojaa vastaanottimien ääreen. Samalla hän tunnustaa realiteetit, eikä lähde tappelemaan olympiakiekkoa vastaan. Jääkiekkoa maassa seurataan vieläkin kovemmalla silmällä.

Järjestäjät neuvottelivat Tšekin televisioyhtiön kanssa ja tulivat siihen tulokseen, että eliittiryhmän lähtöjä siirretään puoli tuntia eteenpäin. Näin Etelä-Koreassa alkuillasta pelattava jääkiekko-ottelu ehtii loppua ennen hiihtomaratonin loppuratkaisuja, jotka käydään ennen puoltapäivää Euroopassa.

– Jääkiekko-ottelulla on valtava katsojamäärä, joten emme olisi mitenkään pystyneet välittämään Jizerska50:n tunnelmaa katsojille, jotka todennäköisesti asettavat jääkiekon edelle, Douša totesi järjestäjien tiedotteessa.

– Emme voi muuttaa olympialaisten ohjelmaa, joten ottelua ei voi lykätä. Löysimme kuitenkin ratkaisun, joka auttaa sekä televisiokatsojia että kilpailijoita, joilla on aamulla enemmän aikaa valmistautua, hän jatkoi.

Jizerska50 käynnistyy naisten eliittiryhmän osalta kello 9.15 paikallista aikaa. Miesten eliittiryhmän lähtö on kello 9.30. Tšekissä kello käy tunnin Suomen aikaa perässä.

Järjestäjät ovat lykänneet myös tapahtuman maksimiaikaa puolella tunnilla.

– Koska hiihtomaratonimme on siirtynyt tammikuusta helmikuulle päivänvalon kanssa ei tule ongelmia. Uskon tämän palvelevan lopulta kaikkia, järjestäjä kertoo.

Jizerska50 on Tsekin suurin hiihtomaraton. Tapahtumassa on vuosittain tilaa 4800 hiihtäjälle. Järjestäjien mukaan yli 70 prosenttia starttipaikoista on jo myyty marraskuun alkuun mennessä.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri