quantum banneri 2

Norjalle lisää mitaleita Sotšista – Tšernousovista 50 kilometrin olympiavoittaja

Sotšin olympialaisten 50 kilometrin alkuperäinen mitalikolmikko. Alexander Legkov (numero 3) ja Maxim Vylegzhanin (numero 7) on hylätty. Olympiavoittoon on noussut Ilja Tšernousov. Kuva: NordicFocus

Sotšin olympialaisten 50 kilometrin alkuperäinen mitalikolmikko. Alexander Legkov (numero 3) ja Maxim Vylegzhanin (numero 7) on hylätty. Olympiavoittoon on noussut Ilja Tšernousov. Kuva: NordicFocus

Venäläisviestimien mukaan Kansainvälinen Olympiakomitea on hylännyt neljän venäläishiihtäjän tulokset Sotšin talviolympialaisista 2014.

Maxim Vylegzhanin menettää hopeamitalinsa 50 kilometrin yhteislähtökilpailussa ja samalla parisprintistä yhdessä Nikita Krjukovin kanssa saamansa hopean.

Venäjän dopingskandaalin vuoksi Norja on saanut jo kolme mitalia lisää. Viime viikolla olympiavoittonsa menettänyt Aleksander Legkov poistettiin 50 kilometrin kilpailun tuloksista ja Martin Johnsrud Sundby nousi pronssille. Nyt Vylegzhaninin hylkäyksen myötä Sundbyn mitali kirkastuu hopeiseksi. Olympiavoittoon on tämänhetkisten tietojen mukaan hiihtänyt kolmantena maaliviivan kilpailussa ylittänyt Ilja Tšernousov. Pronssille nousee Valko-Venäjän Sergei Dolidovits.

Sami Jauhojärven ja Iivo Niskasen voittamassa parisprintissä Norja jäi alun perin neljänneksi, mutta kaksikko Ola Vigen Hattestad ja Petter Northug nousee hylkäyksen myötä pronssille. Viime viikolla KOK mitätöi Venäjän viestituloksen miesten 4 x 10 kilometrin viestistä, jonka myötä Norja nousi tässäkin kilpailussa pronssille.

Muista hylätyistä venäläishiihtäjistä Aleksei Petukhov sijoittui kahdeksanneksi sprintissä ja naisten sprintissä Jevgenia Shapovalova oli 28:s. Julia Ivanova oli muun muassa kuudes parisprintissä ja kuudes viestissä.

Samalla Oswaldin komitea antoi neljälle hiihtäjälle ikuisen porttikiellon olympialaisiin. Aiemmin KOK teki saman päätöksen Aleksander Legkovin ja Aleksei Petukhovin kohdalla.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri