quantum banneri 2

Visma Ski Classicsin palkintorahapotti nousee

Petter Eliassen tuuletti Ylläs-Levin voittajana viime keväänä. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Petter Eliassen tuuletti Ylläs-Levin voittajana viime keväänä. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Mukana uusi palkintokategoria osakilpailun yritteliäimmälle hiihtäjälle.

Maratonhiihtosarja Visma Ski Classicsin kokonaiskilpailujen palkintopotti on tulevalla kaudella 235 000 euroa, joka on 35 000 euroa enemmän kuin vuosi sitten. Lisäksi jaossa on osakilpailukohtaista rahaa vähintään 21 000 euroa osakilpailua kohti.

Vasaloppetissa palkintosumma on suurin: pelissä on 50 000 euroa. Vasaloppetin voittajat saavat käteen 10 000 euroa sekä miesten että naisten sarjassa. Yhteensä Visma Ski Classicsin koko kauden palkintorahapotti on 475 000 euroa.

Sarjan uuteen palkintokategoriaan on haettu mallia pyöräilystä, kun osakilpailuissa palkitaan ”Skier of the Day” eli Päivän hiihtäjä. Palkinnon saa se urheilija, joka on yritteliäin osakilpailussa. Sarjan järjestäjien tavoite on tuoda kilpailuun yhä enemmän jännitystä ja vaihtelevia tilanteita. Palkinto pyrkii kannustamaan hiihtäjiä irtiottoihin, jotka voivat lopulta johtaa jopa osakilpailuvoittoihin.

– Uskomme, että lisäpalkintoraha tuo enemmän jännitystä tulevalle hiihtokiertueelle. Visma Skier of the Day palkitsee kovasta yrityksestä ja työstä niitä hiihtäjiä, jotka eivät yleensä saa huomiota, mutta jotka kuitenkin tuovat positiivista väriä brändillemme, hiihtäjille ja joukkueille, kertoo sarjan sponsorin Visman toimitusjohtaja Øystein Moan järjestäjien tiedotteessa.

VismaSkiClassicsPrizeMoney

Yritteliäimmän hiihtäjän palkintoa ei jaeta, mikäli tuomariston mielestä sellaista ei kilpailusta löydy. Aikaisempina vuosina uhkarohkeista yrityksistä on harvoin palkittu.

– Esimerkiksi viime kaudella näimme Petter Eliassenin ryhmän johtavan 70 kilometriä onnistumatta voittamaan kilpailua. Tänä vuonna vastaavat yritykset johtavat huomionosoituksiin palkintopallilla, kertoo sarjan toimitusjohtaja David Nilsson.

Visma Ski Classics -sarjan kokonaisvoittaja kuittaa sekä miehissä että naisissa lähes 35 000 euroa. Sarjan kokonaiskilpailun kakkoset saavat noin puolet tästä summasta. Palkintorahaa saavat myös parhaat tallit, pisteiden kerääjät, mäkihiihtäjät ja nuoret. Lisäksi sarjassa on alakilpailut parhaille Pohjoismaiden sekä Alppien osakilpailujen hiihtäjille.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri