quantum banneri 2

Leena Nurmi naisten sprintin yllättäjä Oloksella

Leena Nurmi oli paras suomalainen Tykkikisojen naisten sprintissä. Kuva: Sakari Kekki

Leena Nurmi oli paras suomalainen Tykkikisojen naisten sprintissä. Kuva: Sakari Kekki

Naisten sprintin finaalissa Oloksella nähtiin yksi suomalainen. Monen yllätykseksi finalisti oli kotkalainen Leena Nurmi.

Vuokatissa toista kotiaan pitävä Nurmi oli vahva jo karsinnassa neljänneksi nopeimpana.

Alkueränsä Nurmi voitti vakuuttavasti. Välierässä Nurmi oli kolmas Anna Svendsenin ja Justyna Kowalczykin jälkeen. Aika oli parempi kuin toisen välierän voittajan ja finaalipaikka oli selviö.

Finaalin maalissa Nurmi oli viides.

NurmiNousiainenSakariKekkiLeena Nurmi (numero 4) ja Mona-Liisa Nousiainen (numero 7) välierässä. Kuva: Sakari Kekki

Positiivinen yllätys vaikeuksien jälkeen

Vaikean kesäkauden jälkeen ja syksynkin vastoinkäymisten jälkeen Nurmi oli hyvin helpottunut hyvästä tuloksestaan.

- Kesällä podin mononukleoosia kuusi viikkoa. Sitten meni jonkin aikaa hyvin, mutta lokakuussa Mallorcan leiriltä iski ruokamyrkytys, enkä päässyt vielä Vuokatissa hiihtämään. Siihen nähden meni todella hyvin. Mukavan positiivinen yllätys tämä oli.

- Karsinta ja erävaiheet menivät hyvin. Finaalissa kärkikolmikko lähti kovaa, eikä siihen saumaan ollut puhtia. Vika kurvin otin sitten vielä huonosti ja siinä putosin yhden sijan, Nurmi kertoi.

Kauden jatkoon Nurmi suhtautuu luottavaisesti.

- Ehkä tämä näyttö riittää Rukalle. Kyllä tässä vielä kuntoon ehtii. Nyt pitää vain tehdä fiksuja valintoja harjoittelussa eikä kilpailla liikaa, Nurmi totesi.

KyllonenAnneSakariKekkiAnne Kyllönen. Kuva: Sakari Kekki

Kyllönen ei jossitellut

Anne Kyllönen voitti oman alkueränsä. Välierässään Kyllönen oli kolmas, eikä aika riittänyt finaaliin.

Kyllönen laski loppusuoralle toisena, mutta valitsi sitten hiihtämättömän maaliladun, joka oli lumisateessa luistamaton.

- Finaali oli tavoite, mutta vauhti ei ihan riittänyt. Oli kuitenkin yllättävän hyvää sprinttihiihtoa. Kovaa on edelleen treenattu ja harjoittelu on sellaista nuoralla tanssimista, että lihaksisto pysyy kunnossa.

- Välierän kirissä olisi ehkä pitänyt valita peesi loppusuoralle, niin siinä pysyminen olisi tuonut erän toisen sijan. En kuitenkaan halua jossitella. Tämä oli tällainen päivää tänään ja sunnuntaina uudestaan, Kyllönen sanoi.

NousiainenMonaLiisaSakariKekkiMona-Liisa Nousiainen. Kuva: Sakari Kekki

Nousiaisella väkisin vääntämistä

Mona-Liisa Nousiainen oli Nurmen voittamassa alkuerässä toinen. Finaalipaikka tyssäsi välierän viidenteen sijaan.

- Hiihto on väkisin vääntämistä. Ei vaan lähde, ei tapahdu mitään, vaikka kuinka yrittää. Treeneistä on väsy olo. Meno ei ole terävää, ei vaan pääse kovaa.

- Oli kuitenkin hyvä, että pääsi hiihtämään ja sai jonkinmoisen kisan tehtyä. Ehkä tämä riittää näytöksi Rukalla, jossa olisi sitten seuraava kilpailu, Nousiainen kertoi.

UkkolaJohannaSakariKekkiJohanna Ukkola. Kuva: Sakari Kekki

Ukkola miettii tavoitteita

Iloisimpia suomalaisnaisia Oloksella oli Johanna Ukkola, joka pääsi alkuerästä välierävaiheeseen.

- Perinteisen printti on ehkä mun inhokkimatka ja nyt se menikin yllättävän hyvin. Karsinta sujui luistavasti ja alkuerässäkin jaksoin painaa. Välierässä mentiin sitten tosi kovaa.

- Alkunousu oli jäykkä. Vedin sen suorilla ja se vei tehot. Tasaisella piti höllätä, mutta loppu taas sujui. Sunnuntaina hiihdän vapaan kisan. Kauden tavoitetta en miettinyt. Täytyy tässä vähän kautta aloitella ja katsoa, miten lähtee kulkemaan, Ukkola hymyili.

-Sakari Kekki

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri