quantum banneri 2

Olli Ohtonen myhäili Oloksella

Olli Ohtonen oli tyytyväinen sprinttereiden otteisiin Oloksella. Kuva: Sakari Kekki

Olli Ohtonen oli tyytyväinen sprinttereiden otteisiin Oloksella. Kuva: Sakari Kekki

Maajoukkueen sprinttivalmentaja Olli Ohtonen myhäili tyytyväisenä Oloksella sprinttien jälkeen. Erityisesti Ohtosta ilahdutti Juuso Haaralan ja Leena Nurmen hiihdot.

- Tosi hieno päivä molemmilta. Juuson hiihto pitkin päivää ja varsinkin kovavauhtisessa välierässä oli kovaa luokkaa. Mahtavaa nähdä nuoren miehen suoritus noin kovalla tasolla.

- Myös Leenalla oli hyvä veto. Kaikkien vaikeuksien ja haastavan syksyn jälkeen todella hieno suoritus. Mainioita näyttöjä molemmat nuoret antoivat Rukan valintoja ajatellen, Ohtonen sanoi.

Kaikki maajoukkuesprintterit eivät Oloksella hiihtäneet. Ohtosen mukaan tehtiin päätökset yhteisymmärryksessä.

- Anssi Pentsisellä ja Toni Ketelällä on pikkaisen lihaspuolella sellaista häikkää, ettei haluttu riskeerata. Harmillisesti he joutuivat jättämään tämän kisan väliin, mutta tulevat kilpaladulle Rovaniemellä Suomen cupissa viikon kuluttua. Harmittaa myös Joni Mäen ja Juho Mikkosen kaatumiset, tuli oppia sprintin luonteesta, Ohtonen kertoi.

Oman henkilökohtaisen valmennettavansa Iivo Niskasen Ohtonen sanoi tulevan mukaan sunnuntain vapaan kilpailuun.

- Iivo teki tänään valmistavan harjoittelun vapaalla. Vielä en ole kuullut miten se meni. Vapaan harjoittelu on kuitenkin kaiken kaikkiaan sujunut tosi hyvin. En näe mitään estettä sille, etteikö Iivo pystyisi hiihtämään vapaatakin kovaa tänä talvena, Ohtonen totesi.

Kahden viikon kuluttua Rukan maailmancup käydään minitourina, mikä alkaa vapaan sprintillä.

- Meillä on Rukalle kansallinen ryhmä mukaan lukien 15 paikkaa sekä miehille että naisille. Kaikki aloittavat sprintillä, mutta kaikki eivät välttämättä hiihdä sunnuntaihin asti.

- Rukan jälkeen valitaan joukkue Lillehammeriin. Maailmancupissa meillä on kuusi paikkaa miehille ja naisille, Ohtonen kertoi.

-Sakari Kekki

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri