quantum banneri 2

Jespersen ja Wiken voittoihin Bruksvallarnassa – Petter Northug hyppäsi viime hetkellä sivuun

Chris Jespersen. Kuva: NordicFocus

Chris Jespersen. Kuva: NordicFocus

Emma Wiken ja Chris Jespersen olivat nopeimmat hiihtäjät Ruotsin Bruksvallarnassa käydyssä hiihtokauden avauskilpailussa.

Petter Northugin piti myös osallistua kilpailuun ja hänen oli alun perin tarkoitus hiihtää sinikeltaisessa Tre Kronor-asussa. Hänen taustatiiminsä ilmoitti ensin Northugin hiihtävän toisenlaisessa asussa välttääkseen lain rikkomisen. Lopulta Northug ei startannut lainkaan kisaan.

- Olen ollut täällä viikon, testannut suksia ja harjoitellut hyvin tehden monta kovaa harjoitusta. Nyt kuitenkin lähden takaisin kotiin Trondheimiin valmistautumaan Beitostölenin ensi viikonlopun kauden avaukseen, Northug kertoi omalle tvsporten.no -tv-kanavalleen.

Valmentaja Stig Rune Kveen kertoo, ettei asiaan liity mitään dramatiikkaa. Ilmoittautuminen kisaan tehtiin jo lokakuun alussa, jolloin tiimi päätti leireillä Ruotsissa.

- Mutta käynnissä on määräharjoittelujakso ja haluamme säästää paukkuja ensi viikonlopulle, Kveen totesi.

Ensi viikonloppuna Norjassa hiihdetään kauden avauskisa, jossa on myös jaossa paikkoja Rukan maailmancup-avaukseen. Northugin viime kausi meni heikohkosti, ja maajoukkueen ulkopuolella hiihtänyt urheilija joutuu hiihtämään hyvin Beitostölenissä päästäkseen Rukan maailmancupiin.

Northugin harjoituskaveri Chris Jespersen hiihti kilpailun ja piti 15 kilometrillä parasta vauhtia. Hän oli puoli minuuttia Ruotsin Simon Lagesonia nopeampi. Kolmas oli Norjan Tore Leren.

Naisten 10 kilometrin kilpailun voitti Emma Wiken ennen Lina Korsgrenia. Kolmas oli Norjan Berit Mogstad. Ruotsin maajoukkuehiihtäjät aloittavat kautensa viikon päästä Jällivaarasta.

Kilpailun ainoa suomalaisedustaja Nico Bennert oli 17-20-vuotiaiden sarjassa 43:s.

Bruksvallarnassa hiihdetään sunnuntaina vapaan hiihtotavan sprintit.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri