quantum banneri 2

Pärmäkoskelle ensimmäinen Oloksen voitto - Yleisö oli haltioissaan Ikaalisten hurjan naisen menosta

Kuva: Sakari Kekki

Kuva: Sakari Kekki

Krista Pärmäkoski sai yleisön innostumaan Oloksen lauantaina. Kirkkaassa sinisen sävyisessä kaamoksen auringossa väki seurasi hyvillä mielin Pärmäkosken hiihtoa.

- Krista pelasti päivän. Kyllä on Pärmäkoski kovassa kunnossa. Tuolla kyydilla mennään talvella mitaleille. On se hurja nainen. Kato nyt, ei voi Justynakaan mitään, kuului yleisökommentteja ladun varrelta.

Eikä tosiaan voinut monivuotinen Oloksen valtias Puolan Justyna Kowalczyk mitään Ikaalisten hurjalle naiselle. Puolalainen lähti matkaan puoli minuuttia Pärmäkoskea ennen ja voittaja käytti tilanteen täysillä hyväkseen.

- Kerrankin minulla oli se etu, että pääsin takaa-ajoon. Kyllähän se lisäsi ahneutta, kun Justynan selkä lähestyi koko ajan. Olisihan se ollut makeaa, jos olisin vielä ehtinyt loppusuoralle yhtä aikaa kiriin, mutta hitsi sentään, en ihan saanut kiinni.

- Mutta muuten ei hiihto helppoa ollut. Tällä viikolla on niin paljon treenattu, että tuntui tosi tukkoiselta. Yritin vaan miettiä niitä teknisiä asioita, mitä on harjoiteltu, mutta vähän meni kuitenkin hätäilyksi. Olisi pitänyt malttaa enemmän liu'uttaa, Pärmäkoski sanoi.

AlakoskiSakariKekkiAnni Alakoski oli kolmanneksi paras suomalaisnainen lauantaina. Kuva: Sakari Kekki

Voitto oli Pärmäkoskelle ensimmäinen Oloksella.

- Monta kertaa olen täällä kauden aloittanut, mutta en ole ikinä voittanut. Nyt se tuli, tämä on ihan kivaa, Pärmäkoski hymyili maalissa.

Määräharjoittelua vielä edessä

Kuntoaan Pärmäkoski rakentaa yhdessä valmentajansa Matti Haaviston kanssa niin, että paras isku tulee olympialaisiin.

- Viime vuonnakin oli tarkoitus kohdistaa terävyys arvokisoihin, mutta se tulikin esiin vähän vahingossa Rukan jälkeen jo joulukuussa. Nyt pyritään harjoittelemaan määrällisesti vielä paljon, kuitenkin riittävä nopeus ylläpitäen.

- Oloksen viikonlopulla valitsin juuri nopeatempoisen vitosen matkaksi, kun se on raaka matka, joka pitää vetää täysillä alusta alkaen. Viikon kuluttua tulee sitten kympin vapaa Rovaniemellä, jolloin on vuorostaan hyvä päästä kympin rytmiin, Pärmäkoski kertoi.

RoponenRiittaLiisa

Roponen pääsi suksen päälle, Alakoskella kulki

Toiseksi parhaana suomalaisena Riitta-Liisa Roponen sijoittui 13:nneksi. Eroa voittajaan tuli 53,7 sekuntia.

- No, hyvä pertsan aloitus kaudelle, siinä se. Pääsin hyvin suksen päälle ja sain hiihdon kulkemaan, Roponen kommentoi lyhyesti.

Muut A-maajoukkueen naiset eivät kilpailuun osallistuneet. Kolmanneksi paras suomalainen oli ensimmäistä vuottaan yleisessä sarjassa hiihtävä, reilun viikon päästä 20 vuotta täyttävä Anni Alakoski, joka sijoittui 15:nneksi vain 5,5 sekuntia Roposelle jääneenä.

- On ollut vaikeaa treenien kanssa. Hiihto ei ole ollenkaan tuntunut hyvältä, mutta tänään olikin toisin. Hiihto lähti kulkemaan ja tuntui oikein hyvältä, nuorten MM-kisoihin tähtäävä Alakoski sanoi.

LylynperaKatriSakariKekkiKatri Lylynperä. Kuva: Sakari Kekki

Olympialaisten sprinttiin paikkaa tavoiteleva Katri Lylynperä sijoittui 16:nneksi.

- Aika jähmeätä oli, ei ihan saanut irti kaikkea, mitä olisi toivonut. Syksy on ollut tosi vaikeata ja jokaisesta onnistumisesta tulen iloitsemaan, jos niitä tulee. Toki olympialaiset mielessä siintävät, Lylynperä totesi.

HeiskanenHeliSakariKekkiSki Classicissa naisten kärkikymmenikköön tähtäävä Heli Heiskanen oli yhdeksänneksi parhaana suomalaisnaisena 29:s. Kuva: Sakari Kekki

-Sakari Kekki

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri