quantum banneri 2

Ville Nousiaisen vuorohiihto takkusi

Ville Nousiainen oli paras suomalaismies lauantaina Oloksella. Kuva: Sakari Kekki

Ville Nousiainen oli paras suomalaismies lauantaina Oloksella. Kuva: Sakari Kekki

Venäläiset olivat ylivoimaisia miesten perinteisen tyylin "kympin" kilpailussa. Oikeasti mitattu 8,6 kilometrin kilpailun voitti Aleksander Bolshunov 20,6 sekunnin erolla Aleksei Chervotkiniin. Kolmoisvoiton Venäjälle varmisti Andrei Sobakarev.

Paras suomalainen oli 16:nneksi sijoittunut Ville Nousiainen, joka jäi voittajalle 1.19,6 minuuttia.

- Tasatyöntöpätkät menivät ihan hyvin, mutta vuorohiihto oli aika takkuista. Ei jaksanut riittävän hyvin painaa nousuja. Sitä vähän ennakkoon ounastelinkin, kun eilen jäi kaikkien kommellusten jälkeen valmistava perinteisen lenkki tekemättä.

- No, nyt on perinteiselläkin kausi avattu. Nousuissa hävisin paljon, siitä jäi kiikastamaan. Oli kuitenkin hyvä saada treenimielessä perinteisen kisa hiihdettyä, Nousiainen kertoi.

NousiainenVilleSakariKekkiKuva: Sakari Kekki

Rovaniemellä ensi viikonloppuna käytävässä Suomen cupissa Nousiainen aikoo hiihtää molemmat matkat, perinteisen ja vapaan.

- Katsotaan nyt, miten sinne valmistaudutaan. Tytär on sitä mieltä, että pitää mennä Rovaniemen mummolaan kanssaan painimaan. Saa nähdä, kenen sana painaa eniten, Nousiainen virnisti.

Haarala2SakariKekkiJuuso Haarala onnistui viikonloppuna. Kuva: Sakari Kekki

Haaralalla mahtava viikonloppu

Juuso Haarala täydensi hienoa sprinttihiihtoaan sijoittumalla toiseksi parhaana suomalaisena 22:nneksi.

- Eilinen tuntui jaloissa, kun finaali veti niin hapoille. Alun takkuisuus kuitenkin parani toisella kierroksella. Laskuissa vaan harmitti, kun kaverit laskivat ladun sivussa ohi. Muuten oli kyllä mahtava viikonloppu. Nyt on viikko aikaa palautua Rovaniemelle, Haarala kertoi.

NygaardAndreasSakariKekkiAndreas Nygaardin tasatyöntöä. Kuva: Sakari Kekki

Nygaard näytti tasatyönnön mallia

Viime talven 50 kilometrin Suomen mestari Kusti Kittilä sijoittui 29:nneksi. Kittilä pääsi maistamaan Ski Classicin valioihin kuuluvan Andreas Nygaardin tasatahtia, kun puoli minuuttia myöhemmin lähtenyt ja kilpailussa neljänneksi sijoittunut norjalainen painalsi ohi.

KittilaKustiSakariKekkiKusti Kittilä. Kuva: Sakari Kekki

- Oli kaverilla sen verran leveät perinteisen potkut, joista minua on joskus toruttu perinteisen kisassa. Ylämäissä hänen pumppaukseensa pystyin vuorohiihdolla vastaamaan, mutta laskuissa mies liukui ja potki mutkista sellaista kyytiä, ettei kannassa pysynyt.

- Omasta hiihdosta vielä puuttuu kovan vauhdin sieto. Matkavauhti sujuu, mutta isoa loikkaa ei löytynyt, Kittilä sanoi.

SimilaTeroSakariKekkiTero Similä. Kuva: Sakari Kekki

Ari Luusua hiihti 35:nneksi. Lauri Gummerus oli 41:s ja Tero Similä kuudenneksi parhaana suomalaisena 43:s.

- Aika vaiheessa homma on. Ei vielä ollenkaan herkkää. Nyt vaan kisoja alle ja sen myötä parempaa kulkua hakemaan, Similä totesi.

-Sakari Kekki

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri