quantum banneri 2

Suomalaisnaisilla hyvä panos sunnuntain kilpailussa: "Tottakai on mukava hiihtää, kun tuntee, että kulkee jo paremmin"

Anne Kyllönen nautti hiihtämisestä Oloksella sunnuntaina. Kuva: Sakari Kekki

Anne Kyllönen nautti hiihtämisestä Oloksella sunnuntaina. Kuva: Sakari Kekki

Suomen naiset olivat hyvässä vireessä Oloksen Tykkikisojen päätöspäivänä. Vapaan tyylin 8,6 kilometrin voittoon hiihti Anne Kyllönen.

Toiseksi sijoittuneen Norjan Emilie Kristoffersenin jälkeen Laura Mononen oli kolmas ja Aino-Kaisa Saarinen neljäs.

19-vuotias Eveliina Piippo täydensi hyvin suomalaisten menestystä kahdeksannella sijallaan.

Kyllönen ratkaisi voittonsa mainiosti sujuneella toisella kierroksella, jolla hän nousi puolimatkassa tasoissa olleen norjalaisen edelle 8,2 sekunnilla. Kyllösen hiihto näytti iloiselta.

KristoffersenEmilieSakariKekkiEmilie Kristoferssen. Kuva: Sakari Kekki

 

- Tottakai on mukava hiihtää, kun tuntee, että kulkee jo paremmin. Mutta ei se vielä mitään täydellistä ollut. Tuntui, että koneesta oli vaikea saada kierroksia irti. Oli senkin puoleen mukava hiihtää, kun paikallista yleisöä oli paljon ladun varrella kannustamassa.

- Tekniikkaa on harjoiteltu paljon, että lihaksisto on kiikun kaakun, miten väsynyt se on. Tänään se oli parempi, niin pystyi paremmin myös tekniikkaa hyödyntämään. Yritin keskittyä siiihen, että potkut pysyvät suppeina eivätkä leviä ladulle, Kyllönen kertoi.

MononenLauraSakariKekkiLaura Mononen hyödynsi peesiä. Kuva: Sakari Kekki

Mononen hyödynsi peesiä

Oloksen ladulla oli vilskettä, kun kierroksilla oli samaan aikaan kahden sarjan hiihtäjiä. 14 sekuntia Kyllöselle jäänyt Mononen pääsi hyödyntämään nuorten miesten peesiä.

- Siinä peesissä oli hyvä keskittyä sujuvaan eteenpäin vievään liukuun. Pojilla liuku on naisia pidempää ja tuli hyvää treeniä pysymisessä suksen päällä pitkässä liu'ussa. Aika rennosti siinä pystyin menemään.

- Välillä tuntui, että voisin mennä kovempaakin, mutta kun menin ohi, ei vauhti kiihtynytkään. Puoli minuuttia edellä lähteneen Aikun (Saarinen) selän näkyminen myös auttoi. Hyydyin kuitenkin sen verran lopussa, etten kiinni saanut, Mononen sanoi.

SaarinenAinoKaisaSakariKekkiAino-Kaisa Saarisen hiihto oli nousujohteista sunnuntaina. Kuva: Sakari Kekki

Saarisella parasta vapaata Oloksella

Saarisen vauhti oli nousujohteista, mikä toi hiihtäjälle hyvän mielen.

- Sain hiihdettyä, kuten olin suunnitellutkin. Tuntui hyvälle, kun pystyin nousujohteisesti menemään. Oli tosi hyvä vapaan kisan kauden avaus, varmaan parasta vapaata, mitä olen Oloksen avauskisoissa hiihtänyt, Saarinen totesi.

PiippoEveliinaSakariKekkiEveliina Piippo skoolasi kaikille isille. Kuva: Sakari Kekki

Piippo skoolasi kaikille isille

Vielä nuorten sarjaan pääsevä Piippo halajaa Rukan maailmancupin joukkueeseen. Kova into johti liian kovaan alkuvauhtiin.

- Verkassa ei syke noussut kovin korkealle eikä tullut happoa, niin ajattelin, että tänään ei hapota ja voi lähteä kovaa. Mutta helskutti, kyllä sitä tuli siinä jyrkässä nousussa, niin joutui laittamaan ihan kävelyksi.

- Oikein hävetti, kun koko maajoukkueen valmentajat olivat juuri siinä paikassa katsomassa ja suunnilleen nauroivat mulle. Sitten muistin tämän isänpäivän ja ajattelin, että vaarin ja isän kunniaksi on pakko jaksaa maaliin. Siitä sain voimaa, maalissa kaikille isille mehumukilla skoolannut Piippo kertoi.

-Sakari Kekki

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri