quantum banneri 2

Juuso Tossavainen voitti Tykkikisojen juniorisarjan sunnuntaina - ”Ihan eri kulku kuin lauantaina”

Kuva: Sakari Kekki

Kuva: Sakari Kekki

Viime keväänä nuorten MM-ryhmästä pudotettu Juuso Tossavainen väläytti komeasti Oloksen Tykkikisojen M20-sarjan 15 kilometrin vapaan tyylin matkalla.

Tossavainen voitti kilpailun 16,3 sekunnin erolla Japanin Haruki Yamashitaan.

Suomalaisten joukossa Tossavainen oli ylivoimainen. Kahdeksanneksi sijoittunut Juha Nurmi jäi 1.06,1 minuuttia voittajalle. Benjamin Sundqvist oli 12:s 1.46 Tossavaiselle jääneenä.

Rautavaaran Raikun kasvatti, toista vuotta Kuusamon Erä-Veikkoja edustava Tossavainen lähti rauhallisesti liikkeelle.

- Maltoin alussa rauhoitella menoa ja jaksoin sitten hyvin vetää maaliin asti. Nyt oli ihan eri kulku kuin lauantaina. Vaikea kesä ja syksy on takana, ja kunto heilahtelee päivittäin. Tänään oli se hyvä päivä.

- Nuorten MM-kisoihin tähtään. Joulukuun puolivälissä pitää olla kunnossa, kun näyttökisat alkavat. Viime talven MM:t menivät heikosti sairastumisen takia, puolikuntoisena olin siellä vasta 26:s. Nyt pitää päästä parempaan, Tossavainen kertoi.

Tossavainen2SakariKekkiKuva: Sakari Kekki

Tossavainen kehui vuolaasti suksiensa voitelijaa ja myös Kuusamon Erä-Veikot sai kiitosta.

- Pakko sanoa kiitos Arto Argillanderille, joka voiteli minulle aivan mahtavat kapulat. Luusuan Arin kautta sain Arton voitelijaksi ja kyllä oli ilo kiitävillä suksilla hiihtää. Ja seura on järjestänyt hienosti leirejä, iso kiitos sinnekin mainiosta tuesta. Meillä on tosi hyvähenkinen porukka, Tossavainen ylisti.

Vuokatin urheilulukiossa Tossavaisella on menossa neljäs vuosi ja lakkiaiset tiedossa keväällä.

-Sakari Kekki

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri