quantum banneri 2

Mari Laukkanen ja Olli Hiidensalo nopeimmat ampuhiihtäjien tarkkailukilpailussa

Mari Laukkanen näytti hiihtovauhtiaan jo kaksi viikkoa sitten Suomen Cupin avauksessa. Kuva: Touho Häkkinen

Mari Laukkanen näytti hiihtovauhtiaan jo kaksi viikkoa sitten Suomen Cupin avauksessa. Kuva: Touho Häkkinen

Hiidensalon ammunta kulki, ohilaukauksia ampunut Laukkanen piti vauhtia ladulla.

Suomen ampumahiihtomaajoukkue leireili Vuokatissa viime viikolla ja leirin päätteeksi sunnuntaina järjestettiin avoin tarkkailukilpailu Vuokatin ensilumenladulla.

Kilpailumuoto oli nimeltään takaa-ajo äliaikalähdöllä. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailumatka oli kuin ampumahiihdon virallisessa takaa-ajokilpailussa, mutta ammunnan suhteen käytettiin kuitenkin normaalikilpailusta tuttua aikasakkoa. Väliaikalähdöllä käydyssä kilpailussa miehet hiihtivät 12,5 kilometriä ja naiset 10 kilometriä. Kilpailussa ammuttiin neljällä paikalla ja yksi ohilaukaus toi loppuaikaan 25 sakkosekuntia.

Hiidensalo17032017ManzNFOlli Hiidensalo. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Miesten puolella parhaasta suorituksesta vastasi Olli Hiidensalo. Ensimmäiseltä pystypaikalta ainoan ohilaukauksen ampunut Hiidensalo voitti kilpailun ylivoimaisesti yli kaksi minuuttia Tero Seppälää nopeampana. Seppälä hiihti 27 sekuntia Hiidensaloa hitaammin, mutta viisi ohilaukausta lisäsi loppuaikaa. Tuomas Grönman oli kolmas.

Naisten kilpailun voitti Mari Laukkanen, jonka ammunta ei ollut sunnuntaina kohdallaan hänen ampuessaan peräti kahdeksan sakkoa. Laukkanen hiihti ladulla kuitenkin kaksi minuuttia muita kovempaa, minkä ansiosta tarkkailukilpailun voitto irtosi yli minuutin erolla.

Toiseksi sijoittui Kaisa Keränen ja kolmas oli Venla Lehtonen. Kaisa Mäkäräinen oli ilmoittautunut kilpailuun, muttei hiihtänyt.

Ampumahiihtäjien ensimmäinen kovempi kilpailu on edessä tulevana viikonloppuna, kun Kontiolahdella hiihdetään kansainväliset GP-kilpailut. Maailmancup-kausi käynnistyy marraskuun lopussa Östersundista.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri