quantum banneri 2

Suomen huippunimet avaavat ampumahiihtokautensa Kontiolahden GP-kisoissa

Kaisa Mäkäräinen (vas.) ja Olli Hiidensalo kilpailevat viikonloppuna Kontiolahdella. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen (vas.) ja Olli Hiidensalo kilpailevat viikonloppuna Kontiolahdella. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen on toipunut nuhasta. Mari Laukkanen odottaa tuoreempaa menoa kuin viikonlopun leirikilpailussa.

 

Kotimainen ampumahiihtokausi käynnistyy jo perinteisesti Kontiolahdella kansainvälisillä gp-kisoilla.

Mukaan ovat ilmoittautuneet kaikki Suomen kärkinimet Kaisa Mäkäräisen, Mari Laukkasen ja Olli Hiidensalon johdolla. Molemmat päivät ovat myös Suomen Ampumahiihtoliiton katsastuskilpailuja maailmancupiin ja IBU-cupiin.

Ohjelmassa on lauantaina pikakilpailut ja sunnuntaina takaa-ajot. Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen joutui jättämään viime sunnuntaina Vuokatissa käydyn leirikisan väliin runsaan nuhan vuoksi. Mäkäräinen palasi suksille keskiviikkona.

– Jaksoin hiihtää perushiihtelyä, ja ihan ok olo nyt. Olen luottavainen, että voin kisata viikonloppuna. Mutta ei nyt ollut sellainen olo, että lentoon lähtisi. Tauti tuli kyllä huonoon saumaan, koska olen tehnyt vähän tehoja ja viime viikonloppuna jäi sekä valmistava teho että kisa väliin. Ne olisin kyllä tarvinnut, hän sanoi järjestäjien tiedotteessa.

Sairastuminen ensilumilla luonnollisesti harmitti, mutta viime viikkojen harjoittelussa on ollut paljon hyvääkin.

– Urheilullisesta näkökulmasta katsottuna ammunta on ehkä jopa tarjonnut enemmän ilonaiheita kuin fysiikkapuoli, mutta pitää muistaa, että kevyestä rasituksesta ampuminen on aika eri asia kuin kisa-ammunta. Toivoisin viikonlopulta erityisesti ehjiä ammuntasuorituksia, jos hiihdossa joudun vielä etsimään terää. Tosin kausi on pitkä ja alkutalven kisat toimivat hyvinä kovina treeneinä ja toivottavasti nostavat kuntoa, Mäkäräinen sanoi viikonlopun alla.

Mari Laukkanen avasi kilpailukautensa hiihdon puolella voitolla Suomen Cupissa Vuokatissa ja koki hiihtonsa olleen tuolloin "yllättävänkin valmista".

– Sen seurauksena harjoittelusta pudotettiin joitakin tehoharjoituksia pois ja keskityttiin vielä perusharjoitteluun. Tällä kontrolloidaan sitä, että kunto ei herkisty liikaa liian aikaisin. Ainoa haaste tässä tilanteessa tietysti on se, että teholliset lajiharjoitukset on aika vähissä. Sen takia leirikisat ja tulevan viikonlopun GP-kisat ovat tärkeä osa valmistautumista kohti Östersundia, Laukkanen sanoi.

Laukkasella on etenkin tarvetta ammunalle kovalla sykkeellä. Lisäksi haussa on tuoreampaa menoa kuin viikonlopun leirikisassa ja sen hän uskoo tapahtuvan viikonloppuna.

– Viime viikko oli määrällisesti kova, mutta tällä viikolla rytmitys alkaa jo pikkuhiljaa taittua enemmän kisakauden rytmiin, ja virtaa pitäisi olla lihaksissa ja päässä jo aavistuksen enemmän, Laukkanen sanoo.

Kilpailut alkavat molempina päivinä klo 11 ja niitä seuraamaan on vapaa pääsy.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri