quantum banneri 2

Eveliina Piippo toivoo perinteisen eteen tekemänsä työn näkyvän Rovaniemellä

Eveliina Piippo hiihti Tykkikisoissa viikonloppuna. Kuva: Sakari Kekki

Eveliina Piippo hiihti Tykkikisoissa viikonloppuna. Kuva: Sakari Kekki

Suomen Cup on tärkeä kilpailu niin kansallisen tason kuin maajoukkueenkin hiihtäjille. Yksi viikonloppuna Rovaniemellä mukana olevista kilpailijoista on Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo, joka on hiihtänyt jo parina viikonloppuna syksyn aikana.

Tykkikisoissa hän oli vapaan kilpailussa neljänneksi parhaana suomalaisena kahdeksas. Vuokatin Suomen Cupin vapaalla hiihtotavalla käydyssä viestissä hän hiihti ankkuriosuuden. Ennen Suomen Cupia Piippo oli sairastunut Val Senalesin leirillä, mutta etenkin Tykkikisojen tulokseen hän oli tyytyväinen.

– Siitä jäi aika hyvä mieli. Tuntui aika hirveältä, ja siihen nähden tulos oli hyväksytty. Kun Senalesin kuumeilusta toivuin, olen voinut tehdä ohjelman mukaan. Viikko viikolta tuntuu, että kunto paranee ja kulkee paremmin, Piippo sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Viikonloppuna edessä on kauden ensimmäinen startti perinteisellä. Hän hiihtää Rovaniemellä ainakin lauantaina ja päättää sunnuntain osalta sen jälkeen.

– Toivon, että olisin saanut kurottua eroa maajoukkueeseen pertsalla. Toivottavaa olisi, ettei ero hirveästi yli minuutilla ainakaan kasva. Vähän jännittääkin tuo pertsa, kun sen eteen on tehnyt niin paljon töitä. Olisihan se mukavaa, jos sekin olisi kehittynyt. Hyvillä ja luottavaisilla fiiliksillä, vahva vapaan hiihtäjä sanoo.

Viime vuonna Piippo voitti Suomen Cupin osakilpailun Jämillä tammikuussa. Cupin kokonaistuloksissa hän oli seitsemäs.

-Juho-Veikko Hytönen

Tykkikisojen tulokset

Vuokatin Suomen Cupin tulokset

Rovaniemen Suomen Cupin ohjelma


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri