quantum banneri 2

Beitostölen, Jällivaara, Rovaniemi, Saariselkä, Kontiolahti, Sjusjöen… – viikonloppuna haetaan askelmerkkejä maailmancupeihin

Marit Björgen (vas.) ja Heidi Weng aloittavat kautensa perjantaina. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Marit Björgen (vas.) ja Heidi Weng aloittavat kautensa perjantaina. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Jos hiihtokausi on ottanut vielä varovaisia alkuaskelia edellisinä viikonloppuina, niin nyt se käynnistyy toden teolla.

Lähestulkoon kaikkien hiihtomaiden kärkinimet ovat vauhdissa jossain päin Pohjolaa joko hakemassa paikkoja Rukan maailmancupiin tai käynnistelemässä konetta ennen alkutalven tärkeitä startteja.

Beitostölen ja Jällivaara länsinaapureissa

Norjalaiset käynnistävät kautensa perinteisesti Beitostölenissä. Hiihdot alkavat tänään perjantaina perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla. Naiset hiihtävät 10 kilometriä ja miehet 15 kilometriä.

Norjalaisten kilpa jatkuu lauantaina perinteisen sprinteillä ja sunnuntaina käydään vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailut. Paikalla ovat kaikki terveenä ja ehjänä olevat norjalaiset, jotka mielivät alkutalven maailmancupiin.

Nilsson02032017ThibautNFStina Nilsson hiihtää viikonloppuna Jällivaarassa. Kuva: NordicFocus

Ruotsin Jällivaarassa länsinaapurin maajoukkuehiihtäjät aloittavat perjantaina 5 ja 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla. Lauantaina tyyli vaihtuu perinteiseen ja matkat pitenevät 10 ja 15 kilometriin. Sunnuntaina hiihdetään perinteisen sprintti. Jällivaaran kilpailuihin osallistuvat myös monien muiden maiden maajoukkueet kuten Venäjän ja Kanadan joukkueet.

Suomalaiset Rovaniemellä, ranskalaiset ja Kowalczyk Saariselällä

Suomen kärkinimet kilpailevat Rovaniemen Suomen Cupissa. Lauantaina kilpaillaan perinteisen 6 ja 9 kilometriä väliaikalähdöllä. Sunnuntaina jatketaan takaa-ajolla 9 ja 15 kilometrin matkoilla.

GaillardManificat18317ModicaNFJean Marc Gaillard (vas.) ja Maurice Manificat lopen uupuneina viime talven maailmancupin päätösosakilpailun maalissa. Nyt on aika jälleen seistä lähtöviivalla sukset jalassa. Kuva: NordicFocus

Samaan aikaan Saariselällä hiihtää joukko kansainvälisiä kovia nimiä. Muun muassa Puolan Justyna Kowalczyk on ilmoittautunut kisaan. Miesten puolella ennakolta kovimmat hiihtäjät ovat Ranskan Maurice Manificat ja Jean Marc Gaillard. Tänään perjantaina hiihdetään 5 ja 10 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla. Lauantaina jatketaan perinteisen sprinteillä ja sunnuntaina kilpaillaan vielä vapaalla hiihtotavalla 10 ja 15 kilometriä.

Eckhoff1303162TumaNFTiril Eckhoff. Kuva: NordicFocus

Lisäksi ampumahiihtäjät aloittavat kautensa Kontiolahdella ja Sjusjöenissä Norjassa. Tavoitteena on saada aikaan ehjiä suorituksia ennen ensi viikolla Östersundissa alkavaa maailmancupia. Kontiolahdella kilpaillaan lauantaina pikakilpailu ja sunnuntaina takaa-ajo. Sjusjöenissä kilpaillaan lauantaina pikakilpailut ja sunnuntaina yhteislähtö.

Kestävyysurheilu.fi pitää lukijat ajan tasalla eri hiihtopaikkakuntien tapahtumista viikonlopun aikana.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri