quantum banneri 2

Venäläiset päihittivät ruotsalaiset 8-0 Jällivaarassa – Belov voitti Ustjugovin

Jevgeni Belov. Kuva: NordicFocus

Jevgeni Belov. Kuva: NordicFocus

Venäläiset näyttivät olevansa alkutalvesta hurjassa kunnossa miehittämällä kärkisijat Ruotsin maajoukkuemiesten edestä Gällivarepremiärenin avausosakilpailussa perjantaina.

 

Päivän voittaja oli hiljattain porttikiellon olympialaisiin saanut Jevgeni Belov. Hän oli 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa 6,5 sekuntia Sergei Ustjugovia nopeampi.

Venäläisiä yhdeksän parhaan joukossa oli peräti kahdeksan. Ainoa venäläiset haastanut hiihtäjä oli Sveitsin Dario Cologna, joka oli kolmas. Hän jäi Beloville 7,6 sekuntia.

Seuraavat sijat menivät Andrei Melnitsenkolle ja Aleksei Tshervotkinille.

Venäläisten kova vauhti ei ollut yllätys, sillä itänaapurissa käydään kovaa kilpailua maailmancup-paikoista. Samalla Ruotsin maajoukkuemiehillä paikka Rukalla on ollut selvä jo käytännössä valmennusryhmien valintojen kautta. Paras ruotsalainen oli Marcus Hellner kymmenentenä. Kotiladuillaan hiihtänyt olympiavoittaja jäi kärkeen 36 sekuntia. Daniel Rickardsson oli 11:s. Dewon Kershaw oli parhaana kanadalaisena 12:s. Venäläisiä oli 20 parhaan joukossa 14.

Santeri Pirneskoski sijoittui 158 kilpailijan joukossa sijalle 85. Hän jäi Beloville 2.26,5. Ruotsin kilpailut jatkuvat lauantaina perinteisellä hiihtotavalla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri