quantum banneri 2

Niskanen voitostaan: "Ei ollut mitään lentoa"

Iivo Niskanen avasi perinteisen kilpailukautensa voitolla. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen avasi perinteisen kilpailukautensa voitolla. Kuva: Touho Häkkinen

Vuokatti Ski Teamin Iivo Niskanen otti tuttuun tapaan voiton Rovaniemen Suomen Cupin perinteisen 9 kilometrin väliaikalähtökilpailussa. Niskanen hallitsi kilpailua selkeästi alusta asti ja otti voiton lopulta 27,5 sekunnin erolla ennen Ristomatti Hakolaa.

- Ei ollut mitään lentoa. Latu oli aika helppo, olisin lähtenyt ehdottomasti tasatyönnöllä, mutta keksittiin laittaa diagonaalialue sellaiselle alueelle, missä ei tule pitojenkaan kanssa hiihdettyä vuorohiihtoa. Viime vuoteen verrattuna hankala arvioida, koska yksi nousupätkä puuttui kokonaan, Niskanen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Niskanen ehti myös mennä nurin kilpailun aikana.

- Astuin suksien päälle ja satutin vähän rintaa. Meni hetki puhallellessa, ja hiihdettiin Martin (Jylhä) kanssa vähän aikaa porukassa. Kiristin sitten nousupätkällä uudelleen.

Niskanen on mukana viivalla myös huomisessa vapaan 15 kilometrin takaa-ajossa.

- Odotan vapaalta taas napsun parempaa, kun on yksi kisa jo alla. Kaikki valmistavat reenit olen tehnyt vapaalla, tämä oli ensimmäinen perinteisen kova rutistus. Olen aiempaa luottavainen vapaan hiihtoon.

Maailmancup starttaa viikon kuluttua Rukalta. Viime talvena Niskanen nappasi maailmancupin avauksessa 15 kilometrin perinteisellä voiton.

- Hyvillä mietteillä kohti Rukaa, siellä on pärjätty aiemminkin. Maasto on yksi miellyttävimmistä, pitkät selkeät kuormituspätkät. Mielestäni se on yksi maailmancupin hienoimmista laduista. Ilo avata maailmancup siellä.

PodiummiehetTHMiesten kilpailun kolme parasta. Kuva: Touho Häkkinen

Ristomatti Hakola oli lauantaina miesten kilpailun ensimmäinen lähtijä. Hän sai pitää kärkipaikkaa maalissa pitkään, kunnes ainoastaan Iivo Niskanen kukisti Jämin Jänteen hiihtäjän piikkipaikalta. Kakkossija ei hiihtäjää harmittanut.

- No maailmanmestari voitti, mukavaa olla pallilla, Hakola sanaili.

Hiihtäjän marraskuu on mennyt suunnitelmien mukaan.

- Oloksella oli hyvät kisat ja Rukalla sprintissä pitäisi nähdä ensimmäistä kertaa tälle kaudelle parasta Ristomatti Hakolaa.

Päivän pieni yllättäjä oli Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Vuorinen. Kolmanneksi hiihtänyt Vuorinen jäi Niskasesta 35 sekuntia.

- Olen sijoitukseen vähän yllättynyt. Ajattelin että sijat 5-7 voisivat olla hyvällä hiihdolla mahdollisia tänään. Mutta oli hyväö kulkua alusta asti. Omasta mielestä lähdin rohkeasti liikkeelle hyvällä vauhdilla, mutta ilmeisesti väliajoissa näytti kuitenkin että hiihdin nousujohteisesti.

Vuorinen päätti jättää väliin huomisen takaa-ajokilpailun. Hiihtäjän mukaan hyvä tulos lauantain kilpailusta riitti täyttämään odotukset siitä, että kunto on kohdillaan.

- Oloksen jälkeen jäi vähän kaivelemaan kun tuli huono tulos siellä. Tehtiin muutama muutos viime viikon harjoitteluun, tein hyvin rauhallista harjoittelua. Nyt kroppa toimii selkeästi paremmin. Rukalta odotan vähintäänkin pisteitä.

-Meri Maijala

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri