quantum banneri 2

Kaisa Mäkäräinen avasi kautensa voitolla Kontiolahdella - Tero Seppälä miesten ykkönen

Kansainvälisen GP-kilpailun kolme parasta naista palkintojenjaossa.

Kansainvälisen GP-kilpailun kolme parasta naista palkintojenjaossa.

Ampumahiihtäjät katsastivat talven kansainvälisiin kilpailuihin Kontiolahdella lauantaina. Kansainvälisen GP-kilpailun avauspäivän pikakilpailun voitot menivät Kaisa Mäkäräiselle ja Tero Seppälälle.

Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen kukisti 7,5 kilometrin matkalla toiseksi sijoittuneen Enon Kisa-Poikien Mari Laukkasen 23 sekunnilla. Kilpailukautensa Kontiolahdella avannut Mäkäräinen kuvaili menoaan tahmeaksi.

- Hiihto oli tasapaksua, ei todellakaan mitään hyvää kulkua. Verkan perusteella pelkäsin vielä pahempaa, mutta ehkä osa niistä hapoista jäi sinne. Onneksi uskalsin hiihtää siinä reippaasti, kun ei ole kovia harjoituksia takana. Olen hiihtänyt viimeksi 20 minuuttia kovaa putkeen lokakuussa Anterselvan leirillä, Mäkäräinen kommentoi.

Mäkäräinen joutui kiertämään kilpailussa yhden sakkokierroksen pystypaikan ohilaukauksen jälkeen.

- Pysty oli hankalaa ja huomasi, että oli tosi hapoilla. Koko ajan joutui puristamaan asentoa, että se pysyi jollakin tavalla hallussa. Mutta kun ykkösellä selvisin, niin ehdottomasti hyvä niin.

Mari Laukkanen sijoittui kauden kolmannessa startissaan Mäkäräisen jälkeen toiseksi.

- Ihan ok. Ammuntaan olen tyytyväinen. Viime viikolla ensimmäinen ampumahiihtokisa oli selkeästi haastava ja nyt tunne vastasi tulosta. Oli hallitun oloista. Fyysisesti olen edelleen tosi väsynyt, oli kova harkkaleiri ja se tuntuu vielä painavan. Oli haastavampaa tänään kuin odotin, vaikka nämä muutamat päivät ennen tätä jo rupesivat vähän elvyttämään.

Laukkanen ampui Mäkäräisen tavoin kilpailussa yhden sakkokierroksen.

- Suksi toimi hyvin, ja sillä tultiin tänään. En tiedä olisiko muuten jäänyt mitään kerrottavaa, Laukkanen sanaili.

Naisten kilpailun kolmanneksi sijoittui Imatran Urheilijoiden Venla Lehtonen. Hän ampui kärkikaksikon tavoin yhden sakon ja hävisi Mäkäräiselle minuutin ja 26 sekuntia.

GPpodiumPäivän kolme parasta miestä.

Miesten kilpailussa Tero Seppälä piti hurjaa vauhtia ladulla ja otti voiton kolmesta ohilaukauksesta huolimatta.

- Oli liukas suksi ja tykkään tämmöisistä vähän märemmistä keleistä kun on vastetta. Kuitenkin alusta oli aika kova, niin sai hyvin liu'uteltua. Oli pakko hiihtää kovaa, kun ampui sakkoja, Seppälä kommentoi.

Seppälä ampui makuulta kaksi ja pystystä yhden ohilaukauksen.

- Päätä pyörittelin tuolla ensimmäisen ammunnan jälkeen. En osaa sanoa mistä ohilaukaukset meni, katsoin ehkä tuulen huonosti. Pystystä viimeinen laukaus oli oma virhe, tahti kiihtyi liikaa. Pystyyn olen kohtuu tyytyväinen, mutta makuu oli heikko suoritus.

Ampumahiihtäjien katsastukset jatkuvat huomenna sunnuntaina Kontiolahdella takaa-ajokilpailuilla.

- Huomenna koitan keskittyä erityisesti ammuntaan, että saisin onnistumisia ja olisi mukavampi lähteä ulkomaille, kun siellä ei tuommoiset suoritukset riitä, Seppälä sanoi

Miesten kilpailussa kakkoseksi hiihti Lahden Hiihtoseuran Olli Hiidensalo. Sakoitta selvinnyt Hiidensalo joutui taipumaan Seppälälle maalissa 2,1 sekuntia.

- En uskaltanut lähteä kilpailuun ykkössuksiparilla, mutta mieskin oli myös aika pehmeä. Annoin varmaan vähän liikaa tasoitusta molemmissa. On ollut tosi vaikea viikko maajoukkueleirin jälkeen, siinä kiikun-kaakun tuleeko kipeäksi vai ei, ollut tosi huonoja tuntemuksia. Ajattelin tulla tänne tekemään kuitenkin hyvän treenin. Ei ole tarkoituksena hiihtää kuin tämä päivä.

Hiidensalo ampui elämänsä ensimmäistä kertaa henkilökohtaisessa kilpailussa nollat molemmilta ampumapaikoilta.

- Se tuli vähän varkain, ammunta on kyllä mennyt hyvin, Hiidensalo kertoi.

Miesten kilpailussa kolmanneksi sijoittui Kauhajoen Karhun Mikko Loukkaanhuhta. Kaksi sakkoa kiertänyt Loukkaanhuhta hävisi Seppälälle 53,6 sekuntia.

-Meri Maijala

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri