quantum banneri 2

Mäkäräinen ja Seppälä jatkoivat voitokkaina Kontiolahdella

Kaisa Mäkäräinen avasi kilpailukautensa kahdella voitolla.

Kaisa Mäkäräinen avasi kilpailukautensa kahdella voitolla.

Ampumahiihtäjien katsastukset jatkuivat sunnuntaina takaa-ajokilpailuilla Kontiolahdella. Kansainvälisen GP-kilpailun voittoihin hiihtivät myös tänään Kaisa Mäkäräinen ja Tero Seppälä.

Naisten takaa-ajo säilyi jännittävänä viimeiselle ampumapaikalle asti, jonne Mäkäräinen saapui vain 100 metriä Laukkasen edellä. Mäkäräinen ampui viimeisen laukauksen ohi, mutta Laukkasen kohtaloksi koitui kaksi sakkokierrosta. Maalissa kaksikon ero oli Mäkäräisen hyväksi lopulta 57 sekuntia.

- Raskas keli, ei ollut vauhdin hurmaa, mutta parempi hiihto kuin eilen. Tarvisi vähän nopeampia kelejä, tällaisilla vesikeleillä kun pitkään hiihtää, se on lihaksistolle huono, Mäkäräinen kommentoi.

Mäkäräinen menetti jonkin verran aikaa viimeisellä ampumapaikalla, sillä häneltä puuttui yksi lipas.

- Minulla tipahti täysi lipas viimeiseen mutkaan ennen viimeistä ammuntaa. Onneksi sain valmentajalta varalippaan, 10 sekuntia siihen tuhrautui kuitenkin aikaa.

Laukkanen nautti kilpailutilanteesta Mäkäräistä vastaan.

- Meillä oli Kaisan kanssa jonkunlaista kontaktia koko ajan ja sai painetta tekemiseen. Nähtiin koko ajan toisemme. ja viimeisen pystyn hyvällä suorituksella olisin ollut lähellä, Laukkanen sanoi.

Väsymys painoi Laukkasta kuitenkin eilisen tavoin myös tänään.

- Oli verkasta asti tosi väsynyttä. Suksi toimi tänään vielä paremmin kuin eilen. Silloin jo tuntui, että suksi pelasti minut ja tänään oli sama tilanne. Kauhean väsynyttä, mutta silti tuntuu ihan hyvin menevän. Väsymys näkyy kuitenkin alhaisissa energiatasoissa, mikä aiheuttaa ammunnassa tärinää, Laukkanen avasi.

Kilpailun kolmas oli eilisen tapaan Venla Lehtonen. Viisi sakkokierrosta ampunut Lehtonen jäi Mäkäräisestä lopulta lähes neljä minuuttia.

SeppäläTeroGPTero Seppälä nappasi tuplavoiton Kontiolahdella.

Miesten kilpailussa Tero Seppälä sai edetä ylhäisessä yksinäisyydessä. Viisi sakkokierrosta ampunut Seppälä saapui maaliin 42 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Mikko Loukkaanhuhtaa.

- Oli niin älyttömän hyvä lähtöpaikka, niin passailin ladulla ja koitin keskittyä ammuntoihin. Aina kuitenkin viimeinen laukaus lipsahti ohi. Ei voi olla tyytyväinen, Seppälä kommentoi.

- Eilen otin itsestäni kaiken irti ladulla, ja se paino tänään. En olisi tänään semmoista vauhtia jaksanut, enkä kyllä lähtenyt yrittämäänkään. Koitin rentoa ja kevyttä hiihtoa vetää.

Seuraavaksi Seppälä suuntaa ampumahiihdon maailmancupin avaukseen Östersundiin.

- Viime vuonna haettiin kokemusta ja nyt yritetään saada onnistumisia. Minimitavoitteena päästä takaa-ajoihin, ja lähden pisteitä yrittämään. Sakot pitäisi kyllä ainakin puolittaa, Seppälä avasi.

Miesten kilpailun kolmas oli kolme sakkokierrosta ampunut Jaakko Ranta. Hän jäi Seppälästä minuutin ja 20 sekuntia.

-Meri Maijala

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri