quantum banneri 2

Niskanen peesailustaan: "Hiihdin tietysti voitosta"

Kerttu Niskanen ja Laura Mononen kävivät tiukan loppukirikamppailun. Kuva: Touho Häkkinen

Kerttu Niskanen ja Laura Mononen kävivät tiukan loppukirikamppailun. Kuva: Touho Häkkinen

Kerttu Niskanen oli vahvin sunnuntaina Rovaniemen Suomen Cupin vapaan tyylin takaa-ajokilpailussa. Niskanen lähti matkaan toisena seitsemän sekuntia eilispäivän voittajan Laura Monosen takaa.

- Oli ajatuksena, että jos ajan Lauran helposti ja nopeasti kiinni, huokaisen siinä hetken, ja sitten lähdetään jatkamaan vuorovedoilla. Omasta mielestäni en kuitenkaan niin nopeasti ajanut kiinni, ja Laura sitten tarjosi vetovuoroa. Ajattelin että ei nyt vielä. Peesissä tuli tosi helposti, Niskanen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kaksikko hiihti lähestulkoon koko matkan yhdessä. Niskanen oli loppukirissä niukasti vahvempi ja pääsi lopulta juhlimaan kauden avausvoittoaan.

- Hiihdin tietysti voitosta. Pidetään sitten Rukalla ahtaammalla alusta loppuun asti, Niskanen sanoi.

Mononen hävisi Niskaselle ainoastaan sekunnin kymmenyksen. Hän harmitteli Niskasen vetohalujen puutetta.

- Tokalla kierroksella Kertulle ehdottelin, että tulisi välillä vetämään, mutta ei ollut haluja. Päätin sitten jatkaa itse, ettei takaa-ajoporukka saavuta. Olin varautunut, että Kerttu lähtee tykittämään maalialueella, kuitenkin pysyin siinä mukana. Lopun mutka tuli vähän huonosti, ja siinä tuli pikkaisen eroa, mitä en saanut lopussa enää kiinni. Se olisi pitänyt vähän paremmin suunnitella, Mononen avasi kilpailua.

Mononen oli kuitenkin tyytyväinen menoonsa Rovaniemellä.

- Ensi viikonloppuna on kolme kisaa, niin hyvä totuttaa itseään tähän vähän tiukempaan kisatahtiin.

KyllönenRoponenSaarinenTHAnne Kyllönen (edessä.), Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen etenivät kolmikkona. Kuva: Touho Häkkinen

Kolmannesta sijasta käytiin tiukka kamppailu Anne Kyllösen, Aino-Kaisa Saarisen ja Riitta-Liisa Roposen välillä. Kyllönen oli lopulta kirissä vahvin ja nappasi viimeisen podiumsijan. Eroa kärkikaksikkoon kertyi 20 sekuntia.

- Aika helposti lähti liikkeelle ja sain Aikun nopeasti kiinni. Sitten Ritu liittyi meidän letkaan. Meillä toimi hyvin vuoroveto ja mahtavaa, että pääsi ryhmässä hiihtämään koko matkan. Tuli paikanhakua ja aina välissä joku yritti vähän iskeä. Oli hyvää taistelua loppuun asti, Kyllönen kommentoi.

-Meri Maijala

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri