quantum banneri 2

Vapaaseen panostanut Niskanen: "Jospa se menisi pikkuhiljaa eteenpäin"

Iivo Niskanen sai hiihtää yksin ilman uhkaajia alusta loppuun. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen sai hiihtää yksin ilman uhkaajia alusta loppuun. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen jatkoi sunnuntaina Rovaniemen Suomen Cupin vapaan takaa-ajossa siitä mihin lauantaina jäi. Niskanen lähti matkaan 41 sekuntia ennen toisena startannutta Ville Nousiaista. Maalissa ero kakkoseen oli kasvanut jo lähes kahteen minuuttiin.

- Tasaisen kovaa hiihdin, sen verran oli sitkas keli ja kylmä, että vaikka en mitenkään röyhinyt menemään, otti lihakseen. Viimeistä loppupuristusta ei ollut, mutta se maksimihapon ottaminen ei olisi tässä kohtaa ollut edes järkevää, Niskanen avasi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Niskanen on keskittynyt harjoituskaudella valmentajansa Olli Ohtosen kanssa erityisesti vapaan hiihdon kehittämiseen.

- Hyvän vedon sai taas vapaalla alle, jospa se menisi pikkuhiljaa eteenpäin. Aina haluaisi vähän enempi kehittyä, mutta hyvä että tulee edes vähän. Viime vuonna ei tullut paljon kisoja, niin jäi taso vähän vapaalla mittaamattakin.

Toisesta sijasta käytiin tiukka kirikamppailu Antti Ojansivun ja Ville Nousiaisen välillä. Ojansivu venytti lopulta kakkoseksi sekunnin kymmenyksen erolla.

- Eiliseen verrattuna parempi hiihto. Eilen oli vähän laiskaa tekemistä, tänään lähti hyvin liikkelle ja huomasin, että ero pikkaisen kaveni koko ajan. Viimeisellä kierroksella oli vähän passailua Villen kanssa, että pystyisi vastaamaan jos toinen lähtee, Ojansivu kertoi.

OjansivuNousiainenTHAntti Ojansivu (vas.) venytti niukasti Ville Nousiaisen edelle. Kuva: Touho Häkkinen

Ensimmäinen henkilökohtainen palkintopallisija Suomen Cupissa maistui Ojansivulle.

- Näyttää siltä, että taso on noussut hyvin. Se antaa itseluottamusta. Hyvillä mielillä voi lähteä Rukalle, siellä lähdetään hiihtämään pisteistä.

Ville Nousiainen kertoi kärsineensä lihaksiston ongelmista koko viikon.

- Puolitoista kierrosta oli hyvää, sitten alkoi sakkaamaan. Olisi pitänyt pystyä pitämään vielä kolme ja puoli kierrosta samaa tahtia. Aika paljon on vielä tekemistä, että lihaksisto olisi siinä kunnossa, että pystyy vapaata hiihtämään riittävän lujaa, Nousiainen kertoi.

Rukalla Nousiainen tavoittelee sijoitusta perinteisen kilpailussa kahdenkymmenen joukkoon.

- Tästä viikonlopusta pitää ottaa aikamoinen harppaus siihen, mutta toivottavasti se tapahtuu.

-Meri Maijala

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri