quantum banneri 2

Olsbu ja Bjöntegaard vahvimmat Sjusjöenissä

Marte Olsbu. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Marte Olsbu. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Norjan ampumahiihtokauden avaus jatkui yhteislähdöillä Sjusjöenissä.

Naisten sarjan voiton nappasi Marte Olsbu. Olsbu on ensimmäinen norjalaisnainen, joka on onnistunut voittamaan kauden avausviikonloppuna Sjusjöenissä. Voitto tuli ylivoimaiseen tyyliin, sillä vain yhden sakon ampunut Olsbu saapui maaliin 25 sekuntia ennen Ranskan Anais Bescondia. Bescond ampui kilpailussa kaksi sakkoa.

Kilpailun kolmas oli viimeiset vuodet mystisistä terveysongelmista kärsinyt Synnove Solemdal. Hän ampui kilpailussa puhtaasti ja palasi vakuuttavasti takaisin kärkikamppailuihin. Solemdal jäi kärjestä 32 sekuntia.

Miesten sarjassa voittoa tuuletti Erlend Bjöntegaard. Yhdellä sakkokierroksellä selvinnyt Bjöntegaard kukisti toiseksi sijoittuneen Johannes Bön 12 sekunnilla. Bön rasitteena oli kolme sakkokierrosta. Ranskan Martin Fourcade oli kolmas. Hän ampui voittajan tavoin yhden sakkokierroksen ja jäi Bjöntegaardista 16 sekuntia.

Kilpailun neljäs oli eilisessä pikakilpailussa vasta sijalle 46 päätynyt Emil Hegle Svendsen. Svendsen petrasi sunnuntaina ampumapaikalla ja jäi kahden sakon rasittamana voittajasta 22 sekuntia.

Avausviikonloppuna voiton ja kakkossijan saalistanut Bjöntegaard ei suorituksistaan huolimatta mahtunut Norjan kivenkovaan ampumahiihtojoukkueeseen maailmancup-avaukseen Östersundiin.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri