quantum banneri 2

Norjalaisviestimet: Petter Northug ei päässyt Rukan joukkueeseen

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Jacobsen jättää Rukan maailmancupin väliin, sillä hän on tulossa vanhaksi.

Beitostölenin avausviikonloppu on kilpailtu ja Norjan hiihtoliitto tiedottaa maailmancup-valinnoista todennäköisesti maanantai-iltapäivänä. Jo nyt norjalaisviestimet ovat saaneet selville, ettei Petter Northugia nähdä Rukalla. Norjalaistähti joutui jättämään Beitostölenin avausviikonlopun väliin sairastelun vuoksi ja Norjan maajoukkueen valmennusryhmä olisi halunnut Northugin antavan näyttöjä viikonloppuna.

Uutistoimisto NTB:n mukaan Northugilta tai maastohiihdon päällikkö Vidar Löfshusilta ei ole saatu asiaan kommentteja ja tilanne selviää lopullisesti vasta kun joukkueet on julkistettu. VG-lehti tietää, että miehistä Emil Iversen, Johannes Hösflot Kläbo, maailmancup-voittaja Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg ja Finn Hågen Krogh ovat ainakin valittuja joukkueeseen.

Northug on kuitenkin toipunut sairasteluistaan ja on takaisin ladulla. Hänet nähtäneen Lillehammerin maailmancupissa.

Jacobsen4317ModicaNFAstrid Jacobsen ei hiihdä Rukalla. Kuva: NordicFocus

Norjan naisten joukkueessakaan ei nähdä parasta mahdollista kokoonpanoa. Astrid Jacobsen olisi näytöillään ansainnut paikan Rukalla, mutta 30-vuotias norjalainen ei halunnut matkustaa Kuusamoon. Sen sijaan hän panostaa Lillehammerin kisoihin viikkoa myöhemmin.

- Olen tulossa vanhaksi, joten keho palautuu hieman huonommin, ja minulle on tärkeämpää se, mitä tapahtuu Lillehammerissa, Davosissa ja Toblachissa, Jacobsen kertoi Norjan TV2:lle.

Hän uskoo pääsevänsä helpommin olympialaisiin jättämällä Rukan maailmancupin väliin.

- Tietenkin se auttaa olympianäyttöjen antamisessa, jos hiihtää hyvin Kuusamossa, mutten usko voivani hiihtää neljä viikonloppua peräkkäin kovaa, Jacobsen perusteli.

-Juho-Veikko Hytönen

Beitostölenin avausviikonlopun tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri