quantum banneri 2

Kahta uutta venäläishiihtäjää epäillään dopingista

Julia Tshekaleva. Kuva: NordicFocus

Julia Tshekaleva. Kuva: NordicFocus

Julia Tshekalevan ja Anastasia Dotsenkon epäillään käyttäneen dopingia Sotshin olympialaisissa.

Venäjän Hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe vahvisti asian venäläisviestimille. Hänen mukaansa Kansainvälisen olympiakomitean kurinpitoelin käsittelee tapausta torstaina 23. marraskuuta.

Tshekaleva, 33, on viestin ja parisprintin MM-pronssimitalisti vuodelta 2013. Sotshissa hän oli 10 kilometrin perinteisellä 11:s, yhdistelmäkilpailussa 15:s ja 30 kilometrin vapaalla 32:s. Tshekaleva oli mukana myös Venäjän viestijoukkueessa, joka sijoittui kuudenneksi. Suoritus kuitenkin mitätöitiin Ivanovan dopingkäryn johdosta.

Tshekaleva hiihti viikonloppuna Jällivaarassa sijat kaksi ja kuusi, ja hänet valittiin Venäjän joukkueeseen Rukan maailmancupiin.

Dotsenko, 31, oli Sotshin olympialaisten sprintissä 22:s ja parisprintin kuudes. Parisprintin tulos on jo mitätöity Ivanovan dopingrikkomuksen vuoksi. Dotsenko hiihti Jällivaarassa sijat 17, 20 ja 30, ja häntä ei valittu Venäjän joukkueeseen Rukalle.

Aiemmin marraskuussa kuusi venäläishiihtäjää Alexander Legkov, Jevgeni Belov, Maksim Vylegzhanin, Aleksei Petuhov, Julia Ivanova ja Jevgenia Shapovalova saivat elinikäisen kilpailukiellon olympialaisiin, jonka lisäksi heidän tuloksensa Sotshin olympialaisissa mitätöitiin dopingrikkomusten vuoksi.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri