quantum banneri 2

Maastohiihdon päävalmentajan pesti avoimeen hakuun – Valinta siirtynee kevääseen

Reijo Jylhä väistyy päävalmentajan paikalta ensi keväänä. Kuva: Touho Häkkinen

Reijo Jylhä väistyy päävalmentajan paikalta ensi keväänä. Kuva: Touho Häkkinen

Hiihtoliitto aikoo laittaa maastohiihdon päävalmentajan pestin avoimeen hakuun pian Rukan maailmancupin jälkeen.

 

Kahteen otteeseen päävalmentajana toiminut Reijo Jylhä ilmoitti viime talvena, ettei ole käytettävissä tehtävään tämän kauden jälkeen.

– Olemme valinneet työryhmän valmistelemaan valintaa. Uskon, että joulukuun aikana selviävät ne nimet, joista aletaan valita, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kertoi.

Kulmalan lisäksi työryhmään kuuluvat Olympiakomiteassa kestävyyslajeista vastaava Olli-Pekka Kärkkäinen, Hiihtoliiton tuore puheenjohtaja Markku Haapasalmi ja liiton maastohiihdon johtoryhmän puheenjohtaja Jarmo Luuri.

Jylhä toivoi viime talvena, että hänen seuraajansa olisi valittuna jo tämän vuoden puolella, mutta Jylhän mieli muuttui urheilijoiden etua ajatellen.

– Valintaa ei kannata julkistaa ennen olympialaisia. Joukkueen sisällä alkaa heti spekulaatio, kun uuden päävalmentajan nimi julkistetaan, Jylhä arvioi.

Joukkueen keskittymistä olympialaisiin ei Jylhän mukaan häiritse, jos valmentajaehdokkaita puntaroidaan mediassa tai yleisesti hiihtopiireissä. Jo nyt usea kotimainen ehdokas, muun muassa maajoukkueen sprinttivalmentaja Olli Ohtonen, ex-maajoukkuehiihtäjä Harri Kirvesniemi ja muun muassa Virpi Sarasvuota, Aino-Kaisa Saarista ja Sami Jauhojärveä valmentanut Jarmo Riski, on mediatietojen mukaan kieltäytynyt päävalmentajan pestistä.

Jylhän mukaan nimityksen olisi hyvä olla selvä Lahden maailmancupin aikaan maaliskuun alussa.

– Silloin ehtisimme tehdä vaihtoa yli kuukauden ennen (huhtikuun alussa hiihdettäviä) Taivalkosken SM-hiihtoja.

Jylhää on spekuloitu Olympiakomitean huippu-urheiluyksikköön mahdollisesti Pyeongchangin jälkeen väistyvän Mika Kojonkosken tilalle.

– Lähtökohtaisesti se tehtävä ei minua kiinnosta. Se on niin vähän käytännön tekemisen pinnassa, Jylhä sanoi ja totesi, ettei ainakaan itse ole aloittanut huhuja Olympiakomiteaan siirtymisestä.

STT–KAIJA YLINIEMI

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri