quantum banneri 2

Northugin Instagram-kuvat aiheuttavat hämminkiä Norjan maajoukkueessa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kutsui ilman mitaleita olevia maajoukkuekollegoitaan "arvokisahiihtäjiksi".

 

Petter Northug nosti itsensä ykköspuheenaiheeksi Rukalla, vaikkei edes päässyt hiihtämään koko maailmancup-avauksessa. Northug julkaisi tiistaina ristiriitaisia tunteita aiheuttaneen kuvan Instagram-tilillään. Kuvasta puhutaan vieläkin, vaikka hiihtäjä poisti sen tililtään pian sen julkaisun jälkeen.

Kuvassa ovat valmentaja Tor Arne Hetland ja maastohiihtopäällikkö Vidar Löfshus ja heille on laitettu puhekuplat. Valmentajat toteavat, ettei Northugia valita missään nimessä Rukalle, sillä olympiavuonna täytyy maksimoida mitalimahdollisuudet. Tämän jälkeen Hetland kehottaa Löfshusia valitsemaan Golbergin, Krügerin, Tönsethin, Fosslin ja Brandsdalin.

Mainitusta kuusikosta vain Tönsethillä on arvokisamitaleita. Hän on kaksinkertainen viestimaailmanmestari. Northug on 13-kertainen maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiavoittaja. Lisäksi mainittua kuusikkoa kuvaillaan "X-tekijällä varustetuiksi arvokisahiihtäjiksi".

Osa on ottanut kuvat huumorilla, osa ei. Norjan hiihtoliitossa on puututtu asiaan ja kuvasta käydään keskustelua Northugin kanssa.

Norjalaisviestimien mukaan ainakin Pål Golberg ja Eirik Brandsdal eivät olleet kovin tyytyväisiä Northugin laittamaan kuvaan.

- Se on tarkoitettu kyllä huumoriksi, mutta sen voi ymmärtää toisinkin. Itse en olisi laittanut mitään tuollaista joukkuekavereista, Golberg kommentoi Norjan TV2:lle Rukalla.

Norjan valmentaja Tor Arne Hetland kertoi NRK:lle aiemmin, että Instagram-kuva meni Northugin puolelta ”pahasti yli”.

Paluuta urheiluun toivotaan

Moni urheilija tuntui ottavan Northugin postaukset huumorilla, mutta eniten heitä harmittaa se, että asiaa pyöritellään vain päivä ennen maailmancup-kauden avausta. Hetland kertoi vielä viikon puolivälissä näkemyksistään tapauksessa, muttei olisi jaksanut kommentoida enää koko asiaa norjalaisille paria päivää myöhemmin.

- Nyt on aika keskittyä urheiluun, Hetland totesi Norjan TV2:lle.

- Viikonloppuna on edessä kolme tärkeä hiihtokilpailua ja haluamme keskittyä täysin siihen, hän jatkoi.

Myös Marit Björgen kertoi toimittajille, ettei haluasi käyttää energiaa asian vatvomiseen. Hän kuitenkin kertoi, että olisi itse käyttänyt aikaa harjoitteluun Instagram-kuvien sijaan, mikäli kohdalle olisi sattunut samankaltainen pudotus joukkueesta. Emil Iversen piti koomisena sitä, että Northug ei ole hiihtänyt kuluvan kauden aikana vielä yhtäkään kisaa, mutta on ollut lehtien otsikoissa silti jo viikkojen ajan.

Northugille on lupailtu paikkaa Lillehammerin maailmancupissa, joka käydään viikon kuluttua. Rukan maailmancupista pudottamista on Norjassa yleisesti arvosteltu, sillä, että kyse on Norjan hiihtoliiton ”kostosta” omia teitään kulkevaa Northugia kohtaan. On muistutettu, että Northugilla on MM-kulta jokaiselta hiihtomatkalta ja hän on ollut aina mitalikandidaatti asettuessaan arvokisoissa lähtöviivalle.

Edellisen kerran Northug naljaili norjalaisille urheiluvaikuttajille kuun alussa, kun kävi ilmi, että Norjan Urheiluliiton johtajat olivat takavuosina tehneet reippaita alkoholiostoksia liiton laskuun.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri