quantum banneri 2

Matti Heikkinen odottaa kärsimättömänä töiden alkua

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Tv-töihin siirtynyt Jauhojärvi ei luvannut ex-kollegalleen kohtaamista mikrofonin äärellä.

 

Matti Heikkinen arveli torstaina, että Kuusamon maailmancup-viikonlopun jännittävin hetki osuu kohdalle, kun viime keväänä hiihtouransa lopettanut Sami Jauhojärvi tulee mikrofonin kanssa kyselemään kuulumisia.

Jauhojärvi on Rukalla Ylen tv-töissä, mutta hän ei luvannut Heikkiselle kahdenkeskistä mikrofoniaikaa. Jauhojärvi on mukana tv-kommentaattorina, ei haastattelijana.

Ladulla Heikkinen perää itseltään asennetta, sillä maastohiihtokausi alkaa hänen osaltaan kaikkea muuta kuin ihannematkalla. Kuusamon kolmen kilpailun rupeaman avaa perinteisen hiihtotavan sprintti, joka Heikkisenkin on pakko hiihtää, jotta pääsee lauantaina perinteisen hiihtotavan 15 kilometrille ja sunnuntaina vapaan hiihtotavan takaa-ajoon.

Heikkinen on jo valmis kisaladulle viriteltyään kuntoaan Muonion Oloksella parin viikon leirillä.

– Hyvän kuormitusjakson jälkeen olen palautunut ja ollut kärsimätön, että pääsen töihin ja hiihtämään kovaa kilpaa, Heikkinen tuumasi.

Heikkinen on vuoden 2011 maailmanmestari, joka palasi kuuden vuoden tauon jälkeen henkilökohtaisen kisan arvokisamitalistiksi. Pronssi kovavauhtisesta 50 kilometrin kilpailusta MM-Lahdessa oli Heikkiselle iso voitto.

– Pystyin suoriutumaan sillä tasolla, mihin eväät riittävät. Pystyin hiihtämään viimeiset kolme kilometriä taktisesti lähes täydellisesti voimavaroihin nähden. Siihen kilpailuun on mukava palata, Heikkinen kertasi.

Heikkinen101216ModicaNFKuva: NordicFocus

Ura voi jatkua olympialaisten jälkeen

Ovatko Pyeongchangin helmikuiset olympiakisat Heikkisen viimeinen sauma arvokisojen mitalitilin kartuttamiseen, ratkeaa vasta keväällä.

– Jos pystyn kehittymään urheilijana ja koen, että asioita on vielä paremmin tehtävänä, niin silloin jatkan, Heikkinen sanoi ja myönsi miettineensä uran jatkosuunnitelmia jo vuodesta 2006 lähtien.

Huippuhiihtäjäksi 33-vuotias Heikkinen on vielä nuori mies, ja totesi "monen mielestä näyttävänsäkin liian nuorelta".

– Kassalla kysytään vielä paperit, Heikkinen hymähti.

STT–KAIJA YLINIEMI


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri