quantum banneri 2

Saarinen vaihtaa mielihyvähiihtelyn tositoimiin

Aino-Kaisa Saarinen vuosi sitten Rukan maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Aino-Kaisa Saarinen vuosi sitten Rukan maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Uransa neljänsiin olympialaisiin tähyävä Aino-Kaisa Saarinen kuvaa harjoitelleensa alkavaa hiihtokautta varten todella tarkasti. Maallikolle termi tarkka harjoittelu avautuu vasta pidemmän selityksen avulla.

 

– Oma tuntemus harjoituksen aikana on auttanut. Kaikki on mennyt harjoituskauden aikana oikein, koska olen pystynyt tärkeissä harjoituksissa tuntemaan, mikä vauhti on oikea vauhti. Ettei mene liian kovaa eikä liian hiljaa, Saarinen selitti maailmancupin aattona Rukalla.

Hän on keskittynyt harjoituksissaan hankkimaan hiihtoonsa riittävää vauhtireserviä.

– Esimerkiksi sprinteissä ei saa joutua liian lähelle omaa maksimia. Siihen on keskitytty, ja onnistuttu, Saarinen ennakoi.

SaarinenAinoKaisaSuomenCupRovaniemiTouhoAino-Kaisa Saarinen on tehnyt tasapainoisia suorituksia kauden avauskisoissa. Kuva Rovaniemen Suomen Cupista. Kuva: Touho Häkkinen

Saarinen on alkukauden kilpailuvauhdin osalta selvästi paremmassa valmiudessa kuin vuosi sitten, jolloin hän rakensi kuntoaan Amanda-tyttären synnytyksen jälkeen.

– Kauden pari kisaa ovat olleet tasapainoisia ja hyviä suorituksia, vaikka se on ollut sellaista mielihyvähiihtelyä suht helpoilla laduilla. Täällä pääsee oikeasti hiihtämään, ja saa hiihtää vuorohiihtoa, mikä on minulle paras tekniikka, Saarinen iloitsi.

Rukan kolmen kilpailun minikiertue alkaa perjantaina perinteisen hiihtotavan sprintillä.

STT–KAIJA YLINIEMI


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri