quantum banneri 2

Kansainväliset hiihtotähdet odottavat kauden avausta ja olympialaisia

Johanes Hösflot Kläbo (vas.), Alex Harvey (2.vas), Jessica Diggins (2. oik.) ja Federico Pellegrino FIS:n lehdistötilaisuudessa torstaina. Kuva: NordicFocus

Johanes Hösflot Kläbo (vas.), Alex Harvey (2.vas), Jessica Diggins (2. oik.) ja Federico Pellegrino FIS:n lehdistötilaisuudessa torstaina. Kuva: NordicFocus

Rukan maailmancup-avaus on tärkeä kilpailu suomalaisten lisäksi myös ulkomaalaisille koville nimille. Jessica Diggins, Federico Pellegrino, Alex Harvey ja Johannes Hösflot Kläbo kertoivat Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n lehdistötilaisuudessa mietteitään vain vajaa vuorokausi ennen starttia.

Jessica Diggins pääsee yleensä kuntoon vasta kauden edetessä, mutta viime vuonna hän oli yllättynyt päästessään jatkoon perinteisen sprintistä, eikä välieräpaikkakaan ollut kaukana. Rukalla ei kuitenkaan tarvitse vielä tehdä huipputulosta.

- Tietenkin olympialaiset ovat tähtäimessä ja sinne tähtään kuntoni. Kilpailuja on kuitenkin edessä joka viikonloppu, myös Tour de Ski kiinnostaa, Diggins mietti.

- Tänä vuonna on paljon 10 kilometrin kisoja ja sprinttejä, joten yritän hiihtää hyvä kymppejä ja sprinttejä, hän tiivisti.

Diggins23092017ModicaNFJessica Diggins. Kuva: NordicFocus

Pellegrino haluaa tuoda olympiamitalin Italiaan

Italian sprinttitykki Federico Pellegrino ei ollut viime kaudella yhtä näkyvästi esillä kuin kaksi vuotta sitten, jolloin sprinttien palkintosijoja kertyi kuin liukuhihnalta. Silti kausi ei ollut pettymys.

- Viime vuonna minulla oli vain yksi tavoite ja sen sain, hän viittasi Lahden sprinttimaailmanmestaruuteen.

Tähän kauteen hän lähtee tietenkin olympialaiset mielessä.

- Tavoite on tuoda yksi mitali Italialle sprintissä tai parisprintissä, hän kertoi.

- Ennen sitä teen parhaani koko maailmancup-kauden aikana. Fyysinen kunto on tärkeä, mutta myös henkinen puoli merkitsee, joten tarvitsen hyvä tuloksia maailmancupissa, kertoi Pellegrino, jonka kesäharjoittelu on sujunut hyvin.

Kläbon ympärillä tapahtuu enemmän

Johannes Hösflot Kläbo oli viime kauden komeetta. Maailmancupin kokonaistuloksissa tuli neljäs sija. MM-kisoista tuloksena oli sprintin pronssi. Tällä kertaa hän ei ole enää yllätysnimi vaan peräti suosikki.

- Tuleva kausi on varmasti erilainen. Nyt ympärillä on enemmän mediaa ja sponsoreita. Lisäksi minulta odotetaan tuloksia. Nämä tuovat oman haasteen, mutta silti tärkeintä on keskittyä vain hiihtämiseen. Huomenna tärkeää on pitää hauskaa ja nauttia, olympialaisia kauden päätavoitteena pitävä Kläbo totesi torstaina.

KlaboHarvey23092017ModicaNFJohannes Kläbo (vas.) ja Alex Harvey. Kuva: NordicFocus

Harvey pitänyt harjoitusmäärät samalla tasolla

Alex Harvey lähtee kauteen hallitsevana 50 kilometrin maailmanmestarina. Rapakon takaa tullut hiihtäjä kertoo, että elämä hiihtäjänä on siellä helpompaa kuin Norjassa.

- Kanadassa on se hyvä puoli, että media hehkuttaa, jos pärjäät. Jos et pärjää niin heitä ei kiinnosta, hän totesi.

Harveylle olympialaiset ovat todennäköisesti uran viimeiset ja helmikuussa on elämän paikka ottaa puuttuva olympiamitali.

- Sotshissa kompuroimme ja siksi aloitimme valmistautumisen Pyeongchangiin hyvissä ajoin, hän kertoi.

Harvey onnistui viime kauden päätavoitteissaan sen verran hyvin, ettei tehnyt muutoksia harjoitteluun.

- Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun harjoitusmäärät eivät nousseet. Tuntuu siltä, että jos tekisin enemmän, se ei auttaisi minua, hän kertoi.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri