quantum banneri 2

Rukan prologi: Matti Heikkiseltä katkesi sauva – norjalaisnaisten suksihuolto epäonnistui pahasti

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Matti Heikkisen sprintin prologin suoritus meni mönkään, kun suomalaishiihtäjän sauva katkesi ladulla.

 

Heikkinen päätyi karsinnassa sijalle 115 jääden voittaja Johannes Hösflot Kläbolle 26 sekuntia. Sprintti on Heikkisen heikoin matka, joten on vaikea sanoa olisiko hän päässyt 30 parhaan joukkoon ja erähiihtoihin ilman välinerikkoa. Joka tapauksessa suomalainen menetti tärkeitä sekunteja ajatellen Rukan minitouria. Sunnuntain vapaan hiihtotavan kilpailuun lähdetään takaa-ajolla perjantain ja lauantain tulosten perusteella.

Perinteisellä hiihtotavalla käyty prologi sujui suomalaismiesten osalta hienosti kun peräti kymmenen miestä oli 30 parhaan joukossa. Naisista erähiihdoissa nähdään neljä suomalaista.

Välineiden lisäksi Rukan prologissa koetuksella olivat huoltomiehet. Viiden asteen pakkasessa käytyyn prologiin antoi oman mausteensa lumisade, joka kovan tuulen saattelemana tuiskusi ladulle. Lunta alkoi tulla kun noin viisi naista oli päässyt ladulle. Pahiten kyykkäsi Norjan suksihuolto, joka epäonnistui naisten kohdalla täysin.

Norjalaiset joutuivat turvautumaan stadionille vievässä nousussa haarakäyntiin samalla kun muiden kärkimaiden hiihtäjät nousivat ylös ns. suorilla suksilla latua pitkin. Jatkoon pääsivät vain Kathrine Harsem ja Anna Svendsen. Muun muassa Heidi Weng, Marit Björgen ja maailmancupin sprintticupin kokonaiskilpailun voittanut Maiken Caspersen Falla putosivat jatkosta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri