quantum banneri 2

Kari Varis hakee FIS-kisoista onnistumisia kohti olympianäyttöjä

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kontiolahden latuverkosto on tullut tälläkin kaudella tutuksi joensuulaiselle Kari Varikselle, joka on yksi mielenkiintoisimmista nimistä viikonvaihteen FIS-kisoissa.

 

Vaikka Rukalla kilpaillaan maailmancupia, riittää hyvän tason hiihtäjiä Kontiolahdellekin. Kun kisapäivissä sarjoja on junnuista aikuisiin, on säpinää aamupäivästä pitkälle iltapäivään.

- Oli tarkoitus olla Rukalla, mutta ei ihan riittänyt. Toivottavasti normaalimatkojen hiihtäjät saavat vielä mahdollisuuden. Vapaa on ollut se, mihin olen satsannut. Kontiolahdellakin on kuitenkin kova taso, kyllä siellä kansainvälistäkin vauhtia tarjolla, Varis sanoo järjestäjien tiedotteessa ja viittaa mukana oleviin venäläishiihtäjiin.

Lähtölistalta löytyy muun muassa Andrei Melnitsenko, joka kilpaili Lahden MM-kisoissa Venäjän joukkueessa. Mukana on myös vastikään pronssilla Sotshin olympialaisten 50 kilometrin hiihdossa palkittu Sergei Dolidovits.

Oman kuntonsa osalta Varis on hyvässä aikataulussa. Vielä Vuokatin Suomen Cupissa lokakuun korkeanpaikan leiri tuntui hiihdossa, mutta marraskuussa kunnon kehitys on ollut toivottua.

- Hiihto alkaa nyt löytyä, vähän vei korkealla olon jälkeen ennen kuin alkaa. Varsinkin vapaa tuntui helpolta. Kunto on nousussa ja olo on hyvä. Tarkoitus on hiihtää hyvät kisat, antaa sitten hyvää potkua jatkoon, erityisesti lauantain vapaan matkaan satsaava Varis sanoo.

Naisten osalta ilmoittautuneiden listalta löytyy muun muassa KontUn Laura Karkkulainen, jonka alkukauden kilpailut ovat olleet lupaavia.

Lähtölistat ja lisätietoja

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri