quantum banneri 2

Kläbo tyrmäsi muut Rukalla – Hakola hiihti neljänneksi

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ristomatti Hakola sijoittui parhaana suomalaisena neljänneksi hiihdon maailmancupin sprinttiosakilpailussa perjantaina Rukalla.

Finaalista odotettiin erähiihtojen perusteella Johannes Hösflot Kläbon ja Federico Pellegrinon välistä otatusta. Kläbo päätti kuitenkin ratkaista pelin heti ja lähti paukusta liikkeelle hirvittävää vauhtia. Norjalainen teki käsittämättömän kaulan muihin voittaen ylivoimaisesti maailmancupin avausosakilpailun.

Ristomatti Hakola taisteli finaalissa palkintopallisijoituksista loppuun asti. Suomalaisen edellä muut podium-paikat jakoivat Pål Golberg ja Calle Halfvarsson. Hakolan takana viidenneksi hiihti Pellegrino ja kuudes oli Sondre Turvoll Fossli.

Miesten prologi oli suomalaismiesten kannalta menestyksekäs, kun peräti 10 hiihtäjää eteni jatkoon. Hakolan lisäksi vahvimmat esitykset nähtiin Lauri Vuoriselta ja Martti Jylhältä. Puolivälieränsä voittanut Jylhä oli välierässä viides. Niin ikään eränsä voittanut Vuorinen oli toisen välierän kolmas ja tippui niukasti finaalista.

Naisten kilpaiun voitti Stina Nilsson. Krista Pärmäkoski oli kuudes.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri