quantum banneri 2

Glöersen ja Jacobsen nopeimmat Norjan Cupissa - Petter Northug jäi kauas kärjestä

Anders Glöersen hiihti muilta irti Lahden MM-kisojen 50 kilometrin kilpailussa. Kuva: NordicFocus

Anders Glöersen hiihti muilta irti Lahden MM-kisojen 50 kilometrin kilpailussa. Kuva: NordicFocus

Norjan Rukalle matkaavasta joukkueesta pudotettu, mutta silti lehtien otsikoissa viihtynyt Petter Northug jäi kauas kärjestä, kun norjalaiset hiihtivät Rukan maailmancupin aikaan Norjan Cupia Gålåssa Lillehammerin lähellä.

Northug oli 155 miehen joukossa sijalla 17 vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä. Eroa voittaja Anders Glöerseniin kertyi 1.27.

Northugin valmentaja on edelleen rauhallinen.

- Tämä oli odotettua. Hän oli sairaana viime viikolla. Nyt hän on jälleen vauhdissa, mutta tarvitsee kovaa ajoa. Norjan Cupissa on kova taso, muistutti Stig Rune Kveen Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Glöersen kukisti Mathias Rundgreenin 23 sekunnilla. Voittaja oli tyytyväinen epäonnistuttuaan kauden avauskilpailussa Beitostölenissä viikko sitten. Tulos takasi mitä todennäköisimmin paikan ensi viikonlopun Lillehammerin maailmancupiin.

- Tavoite on edelleen päästä olympialaisiin, vaikka mahdollisuudet ovat todella pienet. Tämä kilpailu auttoi siinä tavoitteessa, vuoden 2015 viestimaailmanmestari ja saman vuoden 15 kilometrin pronssimitalisti kertoi Norjan hiihtoliiton TV-lähetyksessä.

Naisten vapaan kympillä voittoon hiihti Astrid Jacobsen, joka ei halunnut lähteä vielä alkukaudesta Rukalle. Toinen oli Anne Kjersti Kalvå ja kolmas Emilie Kristoffersen.

Gålåssa jatketaan lauantaina perintisen sprintillä. Sunnuntaina hiihdetään 10 ja 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailut.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri