quantum banneri 2

Kannattaa painaa nimi mieleen – Haarala debytoi komeasti maailmancupissa

Juuso Haarala puolivälierässä. Kuva: NordicFocus

Juuso Haarala puolivälierässä. Kuva: NordicFocus

Harva suomalaishiihtäjä on avannut maailmancupin uransa yhtä komeasti kuin 21-vuotias Juuso Haarala perjantaina. Leutojen talvien Kokkolasta kotoisin oleva Haarala hiihti Rukalla 29:nneksi sprintissä ja nautti täysillä kotiyleisön hurjasta kannustuksesta.

 

– Olin niin hapoilla viimeisessä nousussa, että tuntui, etten pääse eteenpäin. Kotiyleisö tsemppasi, Haarala kertoi.

Juniorina menestynyt Haarala on hiihtoyleisölle vielä melko tuntematon, mutta Jarmo Riskin valmennuksessa urheileva Haarala uskoo mahdollisuuksiinsa. Nuorukainen ei edes yllättynyt, kun aika-ajon 21. sija takasi hänelle jatkopaikan maailman valioiden joukossa.

– Tiesin, että olen aika hyvässä kunnossa, koska pystyin hiihtämään Oloksella jo kovaa kansainvälistä vauhtia, Muoniossa kaksi viikkoa sitten neljänneksi hiihtänyt Haarala muisteli.

Rukalla loppusija toi hänelle kaksi maailmancupin pistettä.

Avoparin yhteinen debyytti

IF Minkeniä edustava Haarala päätti viime keväänä armeijan jälkeen, ettei lähde opiskelemaan vaan keskittyy hiihtouraansa. Haarala muutti hyvin harjoitusolojen Vuokattiin, jossa hän asuu yhdessä Vuokatti Ski Team Kainuuta edustavan Vilma Nissisen kanssa. Nissisen maailmancup-debyytti toi Rukalla 65. sijan, mutta taakse jäi muun muassa Aino-Kaisa Saarinen.

Haaralan kauden päätavoite on alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa, jotka kilpaillaan tammi-helmikuun vaihteessa Sveitsin Gomsissa. Olympiaovi voi sekin aueta, jos Haarala vielä petraa menoaan.

Muun muassa Virpi Kuitusen menestyksen takana ollut Riski luotsaa Haaralaa toista kautta. Hiihtäjän mukaan isoin oppi on ollut oman kehon kuunteleminen.

– Jos on väsynyt, pitää malttaa levätä. Kun tuntuu hyvältä, pystyy harjoittelemaan enemmän. Onnistuneet treenit kehittävät, Haarala tiivisti.

Hän odottaa Kuusamossa täysipainoisia hiihtoja myös lauantain ja sunnuntain normaalimatkoilta.

– Kisaaminen sopii minulle hyvin. Yksi vahvuuteni on se, että palaudun hyvin kisoista ja pystyn saamaan hyviä suorituksia seuraavinakin päivinä.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri