quantum banneri 2

Finaalipaikka takasi Pärmäkoskelle hyvät asemat Rukalla

Krista Pärmäkoski maalissa. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski maalissa. Kuva: NordicFocus

Norjalaistähdet erehtyivät suksivalinnassa ja jäivät ilman sprintin bonussekunteja.

 

Krista Pärmäkoski sai tuntuvan etumatkan Norjan hiihtotähtiin Kuusamon minikiertueen avauspäivänä. Pärmäkoski hiihti maailmancupin sprintissä kuudenneksi, ja esimerkiksi MM-Lahden nelinkertainen kultamitalisti Marit Björgen on häntä yli puoli minuuttia perässä.

Björgen ja monet muut norjalaiset erehtyivät sprintin aika-ajossa suksien valinnassa. Kun sukset eivät pitäneet eivätkä luistaneet, Björgenin ohella muun muassa Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östberg ja Maiken Caspersen Falla karsiutuivat 30 parhaan erähiihdoista.

– Norjalaiset tulevat olemaan huomenna kovia, Pärmäkoski ennakoi 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailua.

Aika-ajonkin tulokset laskettiin kiertueen kokonaistilanteeseen, ja loppusijoituksista heltisi vielä bonussekunteja. Ykkösenä toiseen kisapäivään pääsee sprintin kakkonen, Yhdysvaltain Sadie Bjornsen. Sprintin voitti ruotsalainen Stina Nilsson, jonka kaudesta Pärmäkoski odottaa vahvaa.

Falla20171124RausNFNorjalaisilla oli raskas karsinta. Kuvassa Maiken Caspersen Falla, jonka perjantain hiihdot loppuivat karsintaan. Kuva: NordicFocus

Kehittymisen merkkejä

Kiertueella neljäntenä olevan ikaalilaisen omatkin odotukset ovat korkealla hyvän harjoituskauden jäljiltä. Ennen Rukaa Pärmäkosken vire oli pieni kysymysmerkki, sillä hän jätti viikko sitten Rovaniemen Suomen cupin kilpailut väliin lievän räkätaudin takia.

– Viime vuonna olin aika-ajon ykkönen ja menin helposti finaaliin. Nyt hiihto oli raskaampaa, mutta pääsin vähän huonommallakin vireellä finaalin, Pärmäkoski paalutti kehityksen merkkejä.

Nilsson24112017ModicaNFStina Nilsson ja jouluvanhemmat. Kuva: NordicFocus

Hän on yltänyt Rukalla kolmesti finaaliin perinteisen hiihtotavan sprintissä. Nyt maailmancup-kausi alkoi kuutossijalla, kun viime vuonna ja vuonna 2012 hän on ollut kotiyleisön edessä viides. Kuusamon finaalipaikkojen yhteinen nimittäjä on ollut aikavertailusta jatkopaikan hankkiminen. Perjantaina erän kova vauhti takasi Pärmäkoskelle tien eteenpäin puolivälierissä ja välierissä.

– Teki hyvää, että sain kovia hiihtoja, Pärmäkoski arvioi päivän neljää starttiaan.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri