quantum banneri 2

Norjalaiset palasivat kärkeen lauantaina Rukalla – Suomen naisilla kalusto-ongelmia

Naisten kilpailun kärkikolmikko. Kuva: NordicFocus

Naisten kilpailun kärkikolmikko. Kuva: NordicFocus

Marit Björgen osoittautui parhaaksi hiihtäjäksi lauantain Rukan maailmancupin naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa.

Keli oli huoltoryhmille erittäin haastava ja lähes kaikilla hiihtäjillä oli ongelmia joko pidon tai luiston kanssa.

Ruotsin Charlotte Kalla piti väliajoissa kärkipaikkaa, mutta Björgenin loppu oli vahva ja näin eilinen sprintin erähiihdoista karsiutumisen pettymys kirkastui osakilpailuvoittoon.

Norjalaiset tekivät laajalla rintamalla paluun tuloslistan kärkeen perjantain katastrofin jälkeen. Peräti neljä norjalaista mahtui kuuden parhaan joukkoon. Kallalle vain niukasti kakkostilan hävisi Ingvild Flugstad Östberg. Heidi Weng oli neljäs. Päivän yllättäjä oli Itävallan Teresa Stadlober, joka sijoittui viidenneksi. Kuudes oli Ranghild Haga.

Suomen kärkinaisilla oli vaikea päivä, eikä suksi toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Paras suomalainen oli Kerttu Niskanen sijalla 12. Hän jäi Björgenille 1.06. Laura Mononen oli 15:s.

Aino-Kaisa Saarinen ja Krista Pärmäkoski pääsivät vain niukasti maailmancupin pisteille. Saarinen oli 27:s. Pärmäkoski jäi yli puolitoista minuuttia kärkeen ollen Saarisen takana 28:s.

Johanna Matintalo tippui niukasti maailmancupin pisteiltä ollen 31:s.

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri