quantum banneri 2

Iivo Niskanen kolmas Rukan perinteisen kilpailussa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen sijoittui kolmanneksi Rukan maailmancupin miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa.

Perjantain ylivoimainen sprinttivoittaja Johannes Hösflot Kläbo jatkoi hurjia otteitaan lauantainakin ja voitti kilpailun 15 sekunnin erolla. Niskanen kävi väliajoissa kovaa kamppailua kakkossijasta Didrik Tönsethin kanssa, mutta norjalainen oli vahvempi viimeisillä kilometreillä. Näin norjalaiset ottivat perjantain tapaan kaksoisvoiton.

Niskanen jäi 17,9 sekuntia Kläbolle. Kovaa aloittanut Venäjän Aleksander Boshunov oli neljäs jääden Niskaselle reilut kaksi sekuntia.

Matti Heikkinen lähti puoli minuuttia Norjan Martin Johnsrud Sundbyn eteen. Suomalaisen alku oli vaisu, ja norjalainen sai suomalaisen nopeasti kiinni. Heikkisen sijoitus parani kuitenkin kilpailun edetessä, sillä kaksikko tuli yhtä aikaa maaliin. Sundby oli kilpailun kahdeksas ja Heikkinen on tällä hetkellä sijalla 15.

Niskanen ja Heikkinen olivat ainoat maailmancupin pisteitä saavuttaneet hiihtäjät. Anssi Pentsinen oli 36:s ja Ari Luusua 37:s. Pisteille olisi vaadittu noin kymmenen sekuntia parempi aika.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri