quantum banneri 2

Heikkinen luottaa strategiaansa: Olen kartalla

Matti Heikkinen odottaa tulevaa talvea luottavaisin mielin. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkinen odottaa tulevaa talvea luottavaisin mielin. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkisen hiihtäjän elämässä kaikki tekeminen tähtää onnistumiseen kauden tärkeimmässä paikassa.

Jyväskyläläinen sanoi lauantaina Rukalla kaipaavansa kilpailuja parhaan vireen löytämiseksi, mutta ei ole silti valmis avaamaan kilpailukauttaan jo aiemmin marraskuussa.

– Pitää muistaa, että tämä on vasta ensimmäinen maailmancup-viikonloppu. Yleensä kun helmikuulle mennään, kukaan ei enää muista hirveästi, mitä täällä tapahtuu, Heikkinen muistutti.

Kunnon virittämisessä Kuusamon kotikisoja varten Heikkinen on ehdoton. Kotikisakaan ei saa olla niin tärkeä, että sen varjolla on valmis uhraamaan suuremman tavoitteen.

– Kotikisa ei saa ohjata päätöksentekoa. On tiedettävä itse, mitä teet, Heikkinen korosti.

Hänen ja valmentaja Toni Roposen suunnitelma marras-joulukuulle on selvä. Heikkinen kisaa Rukalla vielä sunnuntaina, viikon kuluttua Norjan Lillehammerissa yhdistelmäkilpailussa ja Italian Toblachissa 16.–17. joulukuuta kaksi kilpailua. Joulukuun maailmancupeista hän jättää Davosin väliin, eikä kierrä vuodenvaihteen Tour de Ski -kiertuetta.

Kroppaa totutettava kovaan vauhtiin

Rukalla Heikkinen päätyi 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa 15:nneksi. Eroa norjalaiseen kärkimieheen Johannes Hösflot Kläboon kertyi 54 sekuntia.

– Tämä päivä oli minulle sillä tavalla hyvä, että olen kartalla. Tiedän, ettei minulla ole mitään sellaista fyysistä estettä, ettenkö parantaisi vauhtia, Heikkinen sanoi.

Hän kuvasi hiihdon lähteneen vähän nahkeasti liikkeelle, mutta pelastus tuli takaa. Heikkinen pääsi puoli minuuttia peräänsä lähteneen Norjan Martin Johnsrud Sundbyn peesissä hyvään vauhtiin.

– Hiihtoni ei ollut valmista, mutta kymppi tuli hiihdettyä ihan ok-vauhtia, Heikkinen sanoi.

– Kroppaa pitää vielä totuttaa kovaan ajamiseen.

Heikkinen käytti kisassa pitopohjasuksia, mikä tarkoitti kompromissia ylämäen pitojen suhteen. Heikkinen ja monet muut nousivat ylämäet ladun sivussa juoksemalla.

– Heti kun tasatyöntö loppui, juoksu alkoi, Heikkinen kuvasi.

STT–KAIJA YLINIEMI


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri