quantum banneri 2

Krista Pärmäkoski: "Onneksi tämä ei ollut kauden tärkein kisa"

Krista Pärmäkoski lähtee lauantain kyykkäyksestä huolimatta taistelumielellä takaa-ajoon. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski lähtee lauantain kyykkäyksestä huolimatta taistelumielellä takaa-ajoon. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski huokaisi lauantaina Rukalla helpotuksesta, että suksihuollon epäonnistuminen osui kauden avausviikonloppuun eikä vajaan kolmen kuukauden päässä siintäviin olympialaisiin.

 – Onneksi tämä ei ollut kauden tärkein kisa, vaan ne ovat vasta helmikuulla. Nyt sallitaan vielä nämä, ja huomenna on hyvä kisa tulossa, Pärmäkoski sanoi kärkitaistelun vaihduttua hädin tuskin pistesijaan maailmancupissa.

Pärmäkoski oli bravuurimatkallaan perinteisen hiihtotavan kympillä vasta 28:s. On jopa ironista, että hänen lähihistoriassaan kaksi perinteisen kympin kisaa menee pilalle suksivalinnan takia. Lahden MM-laduilla Pärmäkoski oli kympin mitalisuosikki, mutta jäi seitsemänneksi.

– Voisin alkaa ehdottaa FIS:lle (Kansainvälinen hiihtoliitto), että poistetaan perinteinen kokonaan, Pärmäkoski naurahti.

FIS suunnittelee maastohiihtoon ensi kaudeksi muutoksia, mutta jako kahteen hiihtotapaan on sentään vielä säilymässä.

Takaa-ajoon kovalla sisulla

Rukalla Pärmäkoski kaatuikin pari kertaa lumipaakkujen tökättyä suksenpohjissa kiinni latuun. Lunta suksenpohjista joutuivat matkan varrella kopistelemaan monet muutkin.

Pärmäkoskea paremmin suomalaisista hiihtivät Kerttu Niskanen 12:nneksi, Laura Mononen 15:nneksi ja Aino-Kaisa Saarinen 27:nneksi.

Sunnuntain vapaan hiihtotavan takaa-ajossa suomalaiset joutuivat yli minuutin takamatkalle Kuusamon minikiertueen kärkinimeen, Ruotsin Charlotte Kallaan verrattuna. Lauantain voittaja, Norjan Marit Björgen pääsee 2,6 sekunnin päässä Kallasta ladulle.

– Me voisimme lähteä vaikka pienellä riskillä ja ylikovaa vauhtia. Kisa hiihdetään 2,5 kilometrin lenkillä, se on sellainen, jossa hiihdetään kovaa nousuun ja huilataan, ja taas hiihdetään kovaa nousuun, Pärmäkoski ennakoi joukkuetaktiikkaa.

Niskanen starttaa suomalaisista ladulle ensimmäisenä 15. sijalla. Mononen pääsee matkaan hänestä neljän sekunnin päässä ja Pärmäkoski kaksi sekuntia Monosen perään.

– Sisua ainakin jää tämän päivän jälkeen, Niskanen korosti.

– Siitä vaan porukalla nostamaan sijoituksia, Mononen suunnitteli.

STT–KAIJA YLINIEMI


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri