quantum banneri 2

Varis onnistui Kontiolahden FIS-kisoissa, Alusniemi suomalaisnaisten paras

Kari Varis sijoittui Kontiolahdella toiseksi.

Kari Varis sijoittui Kontiolahdella toiseksi.

Kari Varis oli mainiossa vireessä, kun Kontiolahden FIS-kisat alkoivat vapaan matkoilla.

Varis hiihti 13,6 kilometrin matkalla Venäjän kovaksi tiedetyn Andrei Melnitshenkon jälkeen toiseksi ja jätti taakseen tukun kovia kazakhstanilaisia. Naisten 10,2 kilometrin kilpailussa suomalaisnaisten paras oli kolmanneksi sijoittunut Sini Alusniemi.

- Oli hyvä hiihto, selkeästi vielä parempaa kuin Rovaniemellä (Suomen Cupissa) vapaa. Aika mukavan tuntuista. Raskas keli, nousut olivat pehmeitä, mutta hyvin jaksoin polkea niitä ylös. Oikeaan suuntaan menossa. Ei ero (27,3 sekuntia voittajaan) ole paha, tiesin, että kaveri on maailman huippuja. Kolme kierrosta pystyin aika hyvin vastaamaan siihen vauhtiin, viimeisellä ringillä tuli sellainen 15 sekuntia lisää eroa. Itse pystyin hyvää vauhtia pitämään ja ero muihin kasvoi, mutta venäläiseltä löytyi yksi vaihde lisää. Tästä on hyvä jatkaa, Varis sanoi iloisena.

Varis hiihtää Kontiolahdella myös perinteistä. Suomalaisista kymmenen joukkoon ylsi myös Lauri Gummerus, joka oli kahdeksas.

Naisten kilpailun voitti Venäjän Alisa Zhambalova 13,7 sekuntia ennen maannaistaan Jelena Sobolevaa. Sini Alusniemi oli tuntumassa kolmas 16,2 sekuntia Zhambalovalle hävinneenä. Heini Hokkanen (7:s) ja KontU:n Nastassia Kinnunen mahtuivat myös kymmenen joukkoon.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri