quantum banneri 2

Tässä lähtöasetelmat Rukan minitourin takaa-ajoihin

Iivo Niskanen starttaa takaa-ajoon viidenneltä sijalta. Kuva: Modica/NordicFocus

Iivo Niskanen starttaa takaa-ajoon viidenneltä sijalta. Kuva: Modica/NordicFocus

Hiihdon maailmancupin avaava Rukan minikiertue päättyy sunnuntaina takaa-ajokilpailuihin vapaalla hiihtotavalla. Miehet hiihtävät 15 ja naiset 10 kilometriä.

 Suomalaisista parhaat mahdollisuudet kokonaiskilpailun palkintopallille on Iivo Niskasella. Niskanen starttaa matkaan viidentenä. Apuna tai haittana nousun tekemisessä ovat viiden sekunnin sisällä eteen lähtevät Paal Golberg ja Calle Halfvarsson.

21-vuotias Johannes Klabo voitti sekä sprintin että lauantaina väliaikalähtökilpailun. Klabolla on näin ollen turvallisen tuntuinen 38 sekunnin etumatka takaa-ajajiin. Juuri ennen Niskasen ryhmää matkaan pääsee vielä Venäjän Alexander Bolshunov.

Suomalaisista toiseksi parhaana kokonaiskilpailussa on Matti Heikkinen sijalla 22. Heikkisellä on kärkeen matkaa minuutti ja 50 sekuntia. Maailmancupin pisteitä jaetaan päivän osuusaikojen mukaan, joten niihin Heikkiselläkin on täydet mahdollisuudet.

Naiset joukkuetaktiikalla matkaan?

Suomen naisilla on mahdollisuus lähteä matkaan vuorovedolla. Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski pääsevät matkaan kuuden sekunnin sisällä toisistaan. Niskanen on parhaana suomalaisena sijalla 15, Mononen on 17.:ntenä ja Pärmäkoski 19:ntenä.

Minitourin kokonaiskilpailun voitto ratkaistaneen Charlotte Kallan ja Marit Björgenin välillä. Björgen pääsee irti kaksi sekuntia Kallan jälkeen. Kolmantena oleva Stina Nilsson saa takaa haastajaksi Ingvild Östbergin. Suomalaisilla on lähtiessä palkintopallille matkaa viisikymmentä sekuntia.

Lähtölistat löytyvät tulossivulta.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri