quantum banneri 2

Kalla löi Björgenin Rukan minitourilla, Mononen paras suomalainen

Charlotte Kallan kyyti oli liikaa jopa Marit Björgenille. Kuva: Modica/NordicFocus

Charlotte Kallan kyyti oli liikaa jopa Marit Björgenille. Kuva: Modica/NordicFocus

Hiihdon maailmancupin avannut kolmen osakilpailun minitour päättyi Charlotte Kallan juhliin.

Minitourin voitosta kamppailivat viimeisen päivän takaa-ajoon kahden sekunnin erolla matkaan lähteneet Charlotte Kalla ja Marit Björgen. Kaksikko eteni yhdessä viimeiselle 2,5 kilometrin lenkille asti. Björgen teki suurimman osan vetotöistä, mutta viimeisellä kierroksella Kalla otti piikkipaikan ja yritti ratkaisua pitkällä kirillä. Isku onnistui ja Kalla kiskoi puolen kilometrin matkalla kuuden sekunnin raon. Maalissa eroa oli 9,7 sekuntia.

Suomalaiset pitivät sunnuntaina hyvää vauhtia ladulla. Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Laura Mononen pääsivät matkaan reilun minuutin päässä kärkikaksikosta. He hiihtivät pitkään samassa ryhmässä pitäen samaa vauhtia kärjen kanssa, mutta lopussa ero kolmannesta sijasta kamppailevaan kahdeksan hiihtäjään isoon ryhmään alkoi kasvaa. Kolmannelle sijalle ylsi Ragnhild Haga, joka lopun iskullaan jätti taakse muun muassa Heidi Wengin ja Ingvild Östbergin.

Suomalaisten letka repesi viimeisellä kierroksella. Laura Mononen oli Suomen naisista vahvin ja hiihti maaliin 13:ntena. Krista Pärmäkoski oli 15. ja Kerttu Niskanen 19. Aino-Kaisa Saarinen jäi niukasti ulos pisteiltä sijalla 32.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri