quantum banneri 2

Rukan miesten minitour huipentui jännitysnäytelmään, Kläbo ja Niskanen säilyttivät asemansa

Johannes Klabo, 21, voitti Rukalla kaiken paitsi sunnuntain osuusajat. Kuva: Modica/NordicFocus

Johannes Klabo, 21, voitti Rukalla kaiken paitsi sunnuntain osuusajat. Kuva: Modica/NordicFocus

Rukan minitourin miesten kokonaiskilpailu ratkaistiin 15 km pituisessa takaa-ajossa, jossa kierrettiin kuusi kertaa 2,5 kilometrin pituinen lenkki. Kilpailusta muodostui odottamattoman jännittävä.

Sundby piti alusta asti hurjaa vauhtia. Alkumatkalla Sundby veti mukanaan ison nipun hiihtäjiä ajamaan takaa toisena menevää Bolshunovia. Mukana letkassa oli myös Iivo Niskanen. Sen verran napakkaa vauhtia Sundby piti, että monilla oli vaikeuksia pysyä ryhmässä. Puolivälissä stadionin nousussa vaikeuksia oli kaikilla, kun Sundby iski irti. Neljännellä kierroksella Sundby ajoi kiinni myös kärjessä turvallisen tuntuisella 38 sekunnin erolla startanneen Johannes Kläbon.

Niskasen ryhmäkin ajoi kärkimiehet kiinni ja 10 kilometrin kohdalla kärkiryhmässä oli 11 miestä. Sitten passailtiin. Hurjimman nousun ryhmään oli tehnyt 1:40 Klabon jälkeen startannut Maurice Manificat.

Passailtiin niin kauan, että viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Heikkisen neljän miehen porukkakin oli jo lähellä päästä kärkiletkan häntään, mutta odotettavissa oli, etteivät koko matkan täysillä painaneet Heikkiset ja Colognat pysty vastaamaan, kun kärjessä aletaan ratkoa sijoituksia.

Niskanen roikkui kärkiryhmän hännillä, kun Sundby iski 1,4 kilometriä ennen maalia. Harvey ja Klabo vastasivat pirteimmin. Letka venyi, mutta ei revennyt. Samaan aikaan Heikkinen iski takana ja jätti Colognan.

Stadionin viimeisessä nousussa Sundby ja Kläbo saivat parhaat asemat loppusuoralle. Kläbon menetetty etumatka ei tarkoittanut huonoa päivää: loppusuoralla hän oli vahvin ja vei minitourin voiton. Voitto sprintissä, väliaikalähdössä ja kokonaiskilpailussa. Sundby tuli toiseksi ja Bolshunov kolmanneksi.

Iivo Niskasen loppu oli vahva ja hän nousi pienen takamatkan jo synnyttyä uudestaan korkeammalle ja sijoittui viidenneksi. Heikkinen saapui maaliin sijalla 14., lähtösija oli 22. Heikkiselle ropisi mukavasti maailmancupin pisteitä, sillä hän hiihti päivän toiseksi nopeimman ajan.

Tulokset

- Outi Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri