quantum banneri 2

"Harvemmin pystyy mäkien päällä ohituksia tekemään. Tilanne vaikuttaa paremmalta kuin aikaisemmin"

Miesten 15 kilometrin takaa-ajo meni ryhmähiihdoksi. Kuva: NordicFocus

Miesten 15 kilometrin takaa-ajo meni ryhmähiihdoksi. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen on sijoittunut Kuusamossa kuudenneksi maastohiihdon miesten maailmancupin minikiertueella 15 kilometrin takaa-ajon jälkeen. Hän hävisi vapaan hiihtotavan kilpailun voittaneelle Norjan Johannes Hösflot Kläbolle runsaat seitsemän sekuntia.

Kläbo lähti ladulle ensimmäisenä, Niskanen puolestaan viidentenä 49 sekuntia kärjestä.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Norjan kaksoisvoiton varmistanut Martin Johnsrud Sundby vajaat puoli sekuntia Kläbolle hävinneenä. Kolmas oli Venäjän Aleksandr Bolshunov.

Takaa-ajajat saivat kärjessä hiihtäneen Kläbon kiinni neljännellä 2,5 kilometrin kierroksella. Sen jälkeen miesten vetohalut karisivat, ja väsynyt Kläbo sai levättyä. Kläbo nousi loppusuoralla uudelleen ykköseksi.

– Olin todella iloinen, kun vauhti hiljeni. Säästin voimia loppusuoralle, Kläbo sanoi maalissa ja kuvasi jalkojensa tärisevän kisan jälkeen.

Kläbo otti Rukalla täystriplan eli voitti sprintin, 15 kilometrin perinteisen kisan ja vapaan tavan 15 kilometrin kilpailun.

Niskanen kiristi takaa-ajossa viimeisellä kilometrillä sen verran, että paranteli asemiaan muutaman sijan edestä. Hän oli tyytyväinen vapaan hiihtotavan osaamiseensa, jota on harjoituskauden aikana kehittänyt.

– Harvemmin pystyy mäkien päällä ohituksia tekemään. Tilanne vaikuttaa paremmalta kuin aikaisemmin, Niskanen kertoi.

Niskanen harmitteli, ettei itse rohjennut matkan varrella vauhdinpitoon. Puolet matkasta kisan keskellä kärkiletka hiihti todella hiljaa.

– Helposti se muovautuu taktiikkahiihdoksi, peesailemaan tyytynyt Niskanen sanoi.

Päävalmentaja Reijo Jylhä arvioi, että Niskasen kokemattomuus joukkokireistä näkyi lopussa, kun tämä ei pystynyt hakemaan kiriin parasta mahdollista paikkaa.

"Toinen, ja mahtavaa"

Maalissa 14:s oli Matti Heikkinen. Kärkijoukon taktisen jarruttelun ansiosta hän oli lopulta 15 kilometrin vapaan osuuden toiseksi nopein.

– Tämä oli viikonlopun paras suoritus. Lähdin kovaa liikkeelle, enkä meinannut sietää vauhtia. Pari kierrosta meni kasaillessa, ja toivoin. Pääsin lopussa hyvään vauhtiin, Heikkinen kertasi.

ManificatHeikkinen26112017ModicaNFSunnuntain kaksi nopeinta miestä Maurice Manificat (vas.) ja Matti Heikkinen. Kuva: NordicFocus

Toiseksi nopein osuusaika ei hänestä kertonut yhtään mitään.

– Tästähän voisi kirjoittaa hienoja otsikoita, että toinen, ja mahtavaa. Kunto on menossa oikeaan suuntaan, mutta en ole täysin tyytyväinen hiihtoon, Rukalle alkuviikoksi harjoittelemaan jäävä Heikkinen arvioi.

Hänen mukaansa huippuhiihdosta sunnuntain kisa uupui sen verran, että parhaassa vireessään hän olisi kestänyt kovan alkuvauhtinsa.

(STT)

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri