quantum banneri 2

Varis hyvässä vauhdissa myös perinteisellä, Torvinen suomalaisnaisten paras Kontiolahdella

Kari Varis onnistui myös perinteisellä tyylillä Kontiolahdella. Kuva: Kontiolahden Urheilijat

Kari Varis onnistui myös perinteisellä tyylillä Kontiolahdella. Kuva: Kontiolahden Urheilijat

Kari Varis ja Joel Ikonen vastasivat pääsarjojen parhaista suomalaissuorituksista Kontiolahden FIS-kisoissa toisena päivänä.

 

Varis ja Ikonen veivät perinteisen 10,2 kilometrin kilpailussa sijat neljä ja viisi. Voiton vei edellispäivän tapaan Venäjän Andrei Melnitshenko, jolle Varis hävisi 54,2 sekuntia. Naisten kilpailussa Petra Torvinen oli parhaana suomalaisena 11:s.

Varikselle pääpaino on ollut vapaassa, mutta hän onnistui hyvin perinteiselläkin.

- Raskas olosuhde, raskas kisa. Perinteinen on tällä hetkellä kansallista tasoa, ei tällä maailmancupissa pärjäisi, mutta hyvä sitä on harjoitella. Nyt tuli kova viikonloppu, molemmat päivät olivat rankkoja, Varis sanoi järjestäjien tiedotteessa.

Joel Ikonen onnistui myös hyvin ja oli viides. Hänen kauden päätavoitteensa ovat Suomen Cupissa ja Skandinavia-cupissa.

- Omasta hiihdosta jäi sellainen maku, että oli aika pehmeää. En saanut pidettyä itseäni yhtään tiukalla. Suksi onnistui tähän keliin hyvin, enemmän oli miehestä kiinni, Ikonen sanoi.

Petra Torvinen oli tyytyväinen menoonsa perinteisen vitosella, jossa hän oli suomalaisnaisten parhaana 11:s. Vantaan Hiihtoseuraa edustava Viron Laura Alba oli toinen, Venäjän Jelena Soboleva voitti. Torvinen hävisi Sobolovalle 52,5 sekuntia.

- Raskas keli, ei päässyt missään kohti helpolla, töitä sai tehdä koko viisi kilometriä. Vähän vaisun alkukauden jälkeen nyt oli jo parempaa menoa, paremmin sain itsestäni irti. Nämä ovat tärkeitä kisoja, täälläkin on kova taso. Skandinavia-cupit ovat tärkeä tavoite minulle, Torvinen sanoi.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri