quantum banneri 2

Parhaan suomalaisen asema ei innosta Monosta – "Kaikki pitää voittaa"

Laura Mononen (vas.) perjantain sprintissä. Kuva: Modica/NordicFocus

Laura Mononen (vas.) perjantain sprintissä. Kuva: Modica/NordicFocus

Pärmäkoski laittoi korkean paikan leirin Linnan juhlien edelle.

Laura Mononen hiihti sunnuntaina vapaan hiihtotavan kilpailussa paremmin kuin koskaan aiemmin Rukalla, arvioi maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä. Mononen päätti maailmancupin kolmen kilpailun minikiertueen 13. sijalla, parhaana suomalaisena.

Mononen oli vapaan hiihtotavan osuuksissa 12:s ja hävisi kovimman osuusajan hiihtäneelle Norjan Ragnhild Hagalle 41,2 sekuntia. Haga nousi takaa-ajossa kymmenenneltä sijalta kolmanneksi, Mononen 17. sijalta neljä sijaa.

– Ehdottomasti olisi pitänyt pystyä kymppisakkiin, Mononen tuumasi mutta myönsi, ettei vetänyt letkaa metriäkään kisan aikana.

Mononen on aiemminkin korostanut, ettei hän hiihdä kansainvälisissä kisoissa lähtökohtaisesti muita suomalaisia vastaan. Siksi hän ei Rukallakaan suuremmin innostunut parhaan suomalaishiihtäjän asemasta.

– Kaikki pitää voittaa, jos haluaa olla maailman paras, Mononen sanoi ja kaipasi parempaa iskua etenkin kisojen alkuvauhtiinsa.

Parmakoski241120172ModicaNFKrista Pärmäkoski (numero 7) menee Linnan juhlien sijaan Sveitsiin. Kuva: NordicFocus

Pärmäkoski teki tiukan ratkaisun

Krista Pärmäkoski hiihti vuosi sitten Rukalla sijat 5 ja 2, mutta nyt kolmen kisan minikiertue päättyi 15. sijaan. Sprintissä hän oli kuudes, mutta pitemmillä matkoilla Pärmäkosken vire jäi piiloon, osin lauantain suksiongelmien takia.

– Eilinen oli mitä oli. Nyt sain ehkä paremman kympin kisan, ja uskon, että ensi viikonloppu on jo parempi, Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkoski jättää Linnan juhlat väliin muista kutsun saaneista naishiihtäjistä poiketen. Ratkaisu mietitytti, mutta hän matkustaa Lillehammerin kisoista suoraan korkean paikan leirille Keski-Eurooppaan.

– Jos olen koko kesän tehnyt hyvin asioita, en viitsi yhtä viikkoa pilata sen (juhlien) takia, huhtikuussa Kiinan presidentin vierailun aikaan Linnassa edustanut Pärmäkoski sanoi.

Itsenäisyyspäivän juhliin meno vaatisi paluuta Norjasta Helsinkiin, ja juhlia seuraavana aamuna pitäisi matkustaa Sveitsiin. Davosin kisat ovat korkealla, ja Pärmäkoski haluaa korkean paikan harjoittelun hyödyt maksimaalisesti.

– Ennen Tour de Skitä käyn myös korkealla, ja olympialaisiin valmistava leiri on korkealla.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri