quantum banneri 2

Maailmancupin ovi avautuu nuorille mieshiihtäjille

Antti Ojansivun (kuvassa oik. numero 44) sunnuntain kisan pilasi kaatuminen. Kuva: Modica/NordicFocus

Antti Ojansivun (kuvassa oik. numero 44) sunnuntain kisan pilasi kaatuminen. Kuva: Modica/NordicFocus

Päävalmentaja Jylhä: Hyvärisen ja Nousiaisen poissaolo näkyi Rukalla.

 

Nuoret mieshiihtäjät ovat saamassa näytön paikkoja maastohiihdon maailmancupissa, koska joukkueessa alkaa olla pulaa normaalimatkojen hiihtäjistä. Iivo Niskasen ja Matti Heikkisen jälkeen Rukalla tuli pitkä tyhjä väli, kun perjantain sprintti vaihtui 15 kilometrin kilpailuiksi.

– Meillä ei ole liikaa normaalimatkojen miehiä. Pertun (Perttu Hyvärinen) ja Villen (Ville Nousiainen) poissaolo näkyi. He pystyvät parhaimmillaan hiihtämään maailmancupissa pisteitä, päävalmentaja Reijo Jylhä totesi.

Hyvärinen toipuu ylirasitustilasta, ja kokeneen Nousiaisen selkä ei nyt kestä hiihtämistä noidannuolen takia. Jylhän mukaan kummankin olisi syytä päästä kunnon vauhtiin jo ennen vuodenvaihdetta.

Rukalla Antti Ojansivu hiihti päävalmentajan mukaan jo lupaavasti, mutta sunnuntaina kisan pilasi raju kaatuminen viimeisessä laskussa. Varpaansa vajaat pari viikkoa sitten murtanut Lari Lehtonen oli vapaalla hiihtotavalla Rukan parhaassa vauhdissaan. Hän oli osuusajoissa 27:s.

Cup-laduille ovat Jylhän mukaan ehdolla etenkin pistetilinsä avannut Juuso Haarala, 21, ja hänen ikätoverinsa, nuorten MM-kisoissa pärjännyt Lauri Lepistö.

– Hyviä nuoria miehiä on tuloillaan, mutta heitä pitää saada hallitusti liikkeelle yksittäisten maailmancupin kisojen ja Skandinavia-cupin kautta, päävalmentaja linjasi.

Vuorinen25112017ModicaNFLauri Vuorinen onnistui perjantain sprintissä. Kuva: NordicFocus

Linnan juhlat vaikuttavat kisaohjelmaan

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Norjan Lillehammerissa perinteisen hiihtotavan sprintillä ja kahden hiihtotavan yhdistelmäkisalla. Sprinttereistä Rukalla parhaat näytöt antoivat Ristomatti Hakola, Lauri Vuorinen ja Martti Jylhä, joka menee maanantaina tutkituttamaan Kuusamossa kipuilleen nivusensa.

Joulukuun toisesta maailmancup-viikonlopusta Davosista 9.–10. joulukuuta puuttuvat suomalaismiehistä ainakin Niskanen ja Heikkinen, jotka juhlivat satavuotiasta Suomea 6. joulukuuta Linnan juhlissa. Naishiihtäjistä juhliin menevät Laura Mononen, Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen, mutta Krista Pärmäkoski matkustaa Norjan kisoista suoraan Keski-Eurooppaan korkean paikan leirille.

– Jos haluaa hiihtää Davosissa kovaa, pitäisi olla korkealla valmistautumassa, Jylhä sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri