quantum banneri 2

Suomi ampumahiihdon sekaviestin kahdeksas – sinivalkoiset värit kärjessä vielä kolmannella osuudella

Kaisa Mäkäräinen toi Suomen toiseen vaihtoon kärjessä. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen toi Suomen toiseen vaihtoon kärjessä. Kuva: NordicFocus

Suomen nelikko Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Tuomas Grönman sijoittui kahdeksanneksi ampumahiihdon maailmancupin avauspäivän sekaviestissä Ruotsin Östersundissa.

Mari Laukkasen ammunta takkusi ensimmäisellä paikalla, mutta nollat pystypaikalta ja kova hiihtovauhti nosti sinivalkoiset värit ensimmäiseen vaihtoon kahdeksantena 13 sekuntia johtaneesta Ruotsista.

Toisella osuudella Kaisa Mäkäräinen joutui kaivamaan kaksi varapatruunaa makuupaikalla, mutta erinomainen hiihtovauhti ja sujuva ammunta pystypaikalta nostivat hänet kärkeen toisella osuudella.

Kolmannella osuudella Tero Seppälä ei kumarrellut suuria tähtiä. Hän tuli Norjan mukana ensimmäiselle ampumapaikalle, ampui nopeat nollat ja jätti Johannes Thingnes Bön kaivelemaan varapatruunoita. Suomen johto kolmannen osuuden ensimmäisen ammunnan jälkeen oli 10 sekuntia. Toisella ampumapaikalla Seppälällä oli ongelmia ja hän joutui kiertämään yhden sakkokierroksen. Ongelmia oli myös muilla, joten Suomi tuli sakkokierroksesta huolimatta viimeiseen vaihtoon kuudentena.

Ankkuriosuudella Tuomas Grönman onnistui ammunnassaan jouduttuaan turvautumaan vain yhteen varapatruunaan. Suomalainen taisteli ladulla kovia nimiä vastaan ja taipui lopulta Ranskaa ja Venäjää vastaan.

Viestin voiton nappasi viimeisen osuuden vaihtelevien tilanteiden jälkeen Norja. Selvässä johdossa osuudelleen päässyt Italian Lucas Hofer epäonnistui pahasti makuupaikalla. Parhaiten tilanteen käytti hyväkseen Emil Hegle Svendsen, joka siirtyi selvään johtoon. Svendsen joutui kuitenkin vielä käyttämään kaikki varapatruunansa pystypaikalla, ja Italia kukistui vasta lopun hiihto-osuudella. Norjan sekaviestin kaksi ensimmäistä osuutta hiihtivät Ingrid Tandrevold ja Tiril Eckhoff.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri