quantum banneri 2

"Katsotaan uudenvuoden jälkeen, mihin suuntaan homma lähtee menemään"

Iivo Niskanen hiihti Calle Halfvarssonin kanssa sunnuntain takaa-ajokilpailun ensikilometreillä. Kuva: Modica/NordicFocus

Iivo Niskanen hiihti Calle Halfvarssonin kanssa sunnuntain takaa-ajokilpailun ensikilometreillä. Kuva: Modica/NordicFocus

Iivo Niskanen jatkaa luottavaisena hiihtokauttaan.

 

Vuoden takainen voitonjuhla vaihtui Rukalla kolmos- ja kuutossijoihin, mutta ei huolta. Maailmanmestari Iivo Niskasella ovat asiat mallillaan hiihtokauden alkumetreillä.

Vuosi sitten Rukan perinteisen hiihtotavan 15 kilometriä oli Niskaselle ehdoton alkukauden maali, ja se toi uran toisen maailmancupin ykkössijan. Tällä kaudella cupin alkukauden yksittäiset kisat eivät nouse yhtä selvästi esiin.

– Ihan luottavaisena pääsen jatkamaan kautta. Vielä ei ole pohjia katsottu, Niskanen sanoi Rukalla.

Hän kisaa ennen joulua maailmancupissa vielä kahtena viikonloppuna: Norjan Lillehammerissa ensi viikonloppuna ja Italian Toblachissa 16.–17. joulukuuta. Joulukuun lopussa alkavalla Tour de Ski -kiertueella hän suunnittelee starttaavansa vain Sveitsin Lenzerheidessa, jossa kiertue alkaa kolmella kilpailulla.

– Katsotaan sitten uudenvuoden jälkeen tilannetta, mihin suuntaan homma lähtee menemään.

Rukalta Niskanen suuntasi Vuokattiin valmentajansa Olli Ohtosen kotimaisemiin. Hiihtäjän alkuviikko sujuu palautellen ja energiaa kroppaan tankaten.

– Nyt ei tullut tyhjättyä tankkia ihan kokonaan, vaan pääsen suhteellisen hyvissä voimissa kotimatkalle ja ensi viikonloppuun, Niskanen kuvasi kisaa, jossa vauhti hiljeni kesken matkan melko verkkaiseksi huippuhiihdon mittapuulla.

Niskanen25112017ModicaNFKuva: Modica/NordicFocus

Ohituksia mäen päällä

Sunnuntain takaa-ajosta Niskanen antoi itselleen sapiskaa rohkeuden puutteesta, kun hän ei uskaltanut lähteä vetohommiin vapaalla hiihtotavalla. Suomalainen tyytyi peesailemaan muiden takana ja ylitti maalilinjan kuudentena. Palkintosija karkasi runsaan kuuden sekunnin erolla.

Niskasen vapaan hiihtotavan osaaminen on kehittynyt viime vuodesta, mutta jyrkissä ylämäissä hän antaa yhä tasoitusta luisteluhiihdon parhaille taitajille.

– Suurin ero maailman keulaan on kuokka, ja jyrkkään terävästi lyöminen, Niskanen kuvaili jyrkissä ylämäissä käytettävää tekniikkaa.

– Siinä mielessä tilanne vaikuttaa paremmalta kuin aikaisemmin, että harvemmin on päässyt mäkien päällä tekemään ohituksia Rukalla.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri