quantum banneri 2

Ampumahiihtonelikko täytti Olympiakomitean kriteerin - ”Tästä on hieno jatkaa kautta eteenpäin”

Tero Seppälä pystyammunnassa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Tero Seppälä pystyammunnassa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihdon maailmancup käynnistyi sunnuntaina Östersundissa sekaviesteillä.

 

Suomen nelikko Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Tuomas Grönman sijoittui kahdeksanneksi. Sija on sama, minkä Suomen Olympiakomitea on asettanut sekaviestijoukkueelle valintakriteeriksi PyeongChangin olympialaisiin.

Suomen viestin avausosuutta vei tuttuun tapaan Mari Laukkanen. Laukkanen vaihtoi osuutensa jälkeen kahdeksantena 13 sekuntia kärjessä vaihtaneesta Ruotsista.

- Fyysisesti hankala päivä. Eilisessä valmistavassa reenissä puntilla taisin vetää itseni vähän solmuun, ei ollut mitenkään herkän tuntuiset jalat. Oli aikamoista taistelua, kun jouduin makuun jälkeen lähtemään sillä huonolla tunteella metsästämään muita Laukkanen kertoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Laukkanen selvisi avauksesta kahdella varapatruunalla. Pystypaikan Laukkanen onnistui ampumaan puhtaasti.

- Täytyy antaa itselle 10 pistettä pystystä, olin fyysisesti aika ahtaalla välikierroksella ennen sitä. Kauden aloitus on ollut minulle aina vaikea, joten ihan ok avaus. Olen ihan liekeissä siitä, miten hieno kisa on käynnissä, Laukkanen riemuitsi Seppälän johtaessa kilpailua.

Laukkanen261117ManzNFMari Laukkanen. Kuva: NordicFocus

Mäkäräinen unelmapaikassa ladulle

Kaisa Mäkäräinen nosti kakkososuudella Suomen kärkeen. Mäkäräinen käytti molemmilta ampumapaikoilta yhden varapatruunan ja vaihtoi neljällä sekunnilla ennen toisena vaihtanutta Slovakiaa.

- Oli unelmapaikka lähteä. Ei tarvinnut lähteä keulasta, vaan oli sopiva ero. Lähti kohtuu vauhdikkaasti liikkeelle, sain kärjen kiinni yllättävänkin nopeasti. Ammuntaan tulin itsevarmasti, vaikka vähän arvoin onko henkisesti riski ottaa ykköspaikka, mutta sitä on hyvä heti ekasta kisasta lähtien kokeilla, Mäkäräinen kommentoi.

Mäkäräinen on kamppaillut usean vuoden ajan Östersundin iltavalaistuksessa näköongelmien kanssa.

- Tuntuu, että katsoisi sumun läpi. Siihen on yritetty löytää ratkaisua. Yleensä en käytä oikealla eli tähtäyssilmän puolella silmäläppää, mutta näissä iltakisoissa kokeilen, jos se osan hajavalosta veisi pois.

KuzminaMakarainen261117ManzNFKaisa Mäkäräinen (kuvassa takana) taisteli toisella osuudella Anastasia Kuzminaa vastaan ja jätti slovakialaisen lopulta taakseen. Kuva: NordicFocus

Seppälä hapoilla pystypaikalle

Tero Seppälä vei Suomen viestiä kolmannella osuudella. Kärjessä matkaan päässyt Seppälä onnistui ampumaan makuulta puhtaasti, ja hän johti kilpailua siinä vaiheessa yli 10 sekunnilla. Pystystä hän joutui kiertämään yhden sakkokierroksen, mutta vaihtoi silti hienosti kuudentena minuutin ja 23 sekuntia kärjestä.

- Oli loistava paikka lähteä, kun Kaisa toi keulilla ja käski lähteä nauttimaan. Yritin parhaani mukaan sitä toteuttaa. Oli niin kovia kavereita vastassa, että aika koville joutui ladulla ja oli hirmuiset hapot pystyyn tullessa. Se ei lähtenyt tänään tuon paremmin, mutta viimeinen kierros koitettiin taistella sen mitä jaksoi, Seppälä kommentoi.

Grönman taisteli ja osui

Suomen ankkuri Tuomas Grönman selvisi kilpailusta vain yhdellä varapatruunalla ja toi joukkueen maaliin kahdeksantena minuutin ja 32 sekuntia kärjestä.

- Oli hieno lähteä vetämään viestiä, kun näki Teronkin vetävän niin hyvin, siitä sai itsevarmuutta omaankin tekemiseen. Hiihtona oli ihan hyvää, en oikein tiennyt mitä odottaa kun on ollut tosi vaikea syksy, mutta hyvin jaksoi taistella. Tämä on parhaimpia sijoituksia sekaviestistä moneen vuoteen, tästä on hieno jatkaa kautta eteenpäin, Grönman summasi.

Kilpailun voittoon hiihti Norja ennen Italiaa ja Saksaa.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Östersundissa keskiviikkona naisten normaalimatkalla.

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri