quantum banneri 2

Neljä suomalaisampumahiihtäjää pisteille IBU-cupissa - sekaviestistä yhdeksäs sija

Laura Toivanen on pääsemässä hiljalleen kuntoon sairastelujen jälkeen. Kuva viime kevään MM-kisoista. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Laura Toivanen on pääsemässä hiljalleen kuntoon sairastelujen jälkeen. Kuva viime kevään MM-kisoista. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Ampumahiihdon IBU-cupin avausviikonloppu päättyi Norjan Sjusjöenissä sunnuntaina sekaviesteihin.

 

Suomen nelikko Laura Toivanen, Venla Lehtonen, Ahti Toivanen ja Sami Orpana päätyi sijalle yhdeksän. Kisan voiton vieneelle Venäjälle Suomi taipui vajaat neljä minuuttia.

Suomen avausosuutta vei viime viikot sairasteluista kärsinyt Laura Toivanen. Toivanen selvisi avauksesta kahdella varapatruunalla, ja hän vaihtoi seitsemäntenä 47 sekuntia kärjestä.

- Tänään meno oli yllättävän hyvää, vaikka viisi kisaa kahdeksaan päivään vie mehuja pois. Takana on kuitenkin nousujohteinen viikonloppu ja kunto on pikkuhiljaa sairastelujen jälkeen hivuttautumassa omalle tasolle. Sekaviesti oli kokonaisuudessaan joukkueelta kelpo suoritus ja huippusijat olivat ihan hyppysissä, Toivanen kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Suomi oli vielä kolmen osuuden jälkeen kiinni neljännessä sijassa minuutin ja 51 sekuntia kärjestä. Joukkueen ankkurina hiihtänyt Orpana kärsi kuitenkin matkan aikana vatsavaivoista ja joutui antamaan sijoja periksi.

- Kävin kohdistuksen jälkeen syömässä Family Clubilla ja sain tolkuttoman mahakivun. Oli kauheaa hiihtää. Harmittaa kun varmasti olisin pystynyt taistelemaan neljännestä sijasta, Orpana kommentoi.

Venäjän voittojoukkueessa hiihtivät Uliana Kaisheva, Irina Uslugina, Alexander Povarnitsyv ja Alexey Slepov. Kakkoseksi sivakoi Ranska ja kolmanneksi Saksa.

Henkilökohtaisilla matkoilla neljä urheilijaa pisteille

Päätöspäivän viestien lisäksi Sjusjöenissä oli ohjelmassa pikakilpailut sekä torstaina että lauantaina. Torstain henkilökohtaisen matkan parhaista suorituksista vastasivat IBU-cupin pisteille hiihtäneet Jessika Rolig 30:s ja Jenny Fellman 33:s.

Rolig selvisi sankassa sumussa käydystä kilpailusta vain yhdellä sakkokierroksella. Voiton vei Venäjän Uliana Kaisheva, joka onnistui ainoana kilpailijana ampumaan puhtaasti.

- Ammunta sujui erittäin hyvin, olen siihen tosi tyytyväinen. Lähes sokkona sai sumussa ampua. Hiihto on ollut raskasta, siihen tarvisi paljon terävyyttä lisää. Ihan ok kisa kuitenkin näin alkukaudeksi, Rolig kommentoi.

Lauantain pikakilpailussa pisteille ylsivät Venla Lehtonen 36:s ja Sami Orpana 37:s. Kaksi sakkokierrosta ampunut Lehtonen jäi kilpailun voittaneesta Saksan Denise Herrmannista minuutin ja 42 sekuntia.

- Ammunnat olivat nopeat ja sakot siedettävät. Makuun viimeinen laukaus lipsahti ohi, ja se olisi pitänyt ottaa vähän huolellisemmin. Liian kova alkuvauhti harmittaa, sillä lopussa ei ollut enää voimia taistella sijoista. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä kisa, Lehtonen kommentoi.

Ampumahiihdon IBU-cup jatkuu joulukuussa Sveitsin Lenzerheidessa.

IBU-cupin tulokset osoitteesta biathlonresults.com

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri